CONSTRUCTION FOR BLOG


Το ιστολόγιο είναι υπό κατασκευή

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

Είσοδος διαχειριστή

Όνομα χρήστη

Κωδικός

Trending Template

About Us

Bet770

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Και τώρα τελικός Davis Cup

ferrer-berdych12_408.jpgMετά το συναρπαστικό τέλος στο ATP World Tour με αποκορύφωμα τον μαγικό τελικό της Δευτέρας στην Ο2, το τενιστικό ενδιαφέρον στρέφεται στο ερχόμενο τριήμερο όπου στην Ο2 Arena της Πράγας η Τσεχία του Τόμας Μπέρντιχ θα υποδεχθεί την Ισπανία του Νταβίντ Φερέρ στον τελικό του World Group για το Davis Cup. 

Ένα ακόμη σπουδαίο τριήμερο περιμένει τους φίλους του τένις αφού 16-18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του Davis Cup, μεταξύ των δύο κορυφαίων χωρών στον κόσμο, Τσεχίας και της Ισπανίας σε μια επανάληψη του τελικού της διοργάνωσης το 2009.

Τότε, η Ισπανία είχε συντρίψει με 5-0 τους Τσέχους, έχοντας βέβαια στις τάξεις της τον κορυφαίο της χώρας, Ράφαελ Ναδάλ αλλά και τον τωρινό "αρχηγό" της ομάδας, Νταβίντ Φερέρ, σε αγώνες που διεξήχθησαν στα χωμάτινα courts του Palau Sant Jordi της Βαρκελώνης.



Τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά στον φετινό τελικό... Από τη μια ο Ράφαελ Ναδάλ δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τη χώρα στην προσπάθεια για τον 6ο τίτλο Davis Cup της ιστορίας της ενώ οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο γρήγορο indoor hard court της Ο2 Arena στην Πράγα, μια σοφή επιλογή των διοργανωτών Τσέχων.

H οικοδέσποινα Τσεχία έχει στόχο την δεύτερη κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου στην ιστορία της, μετά το 1980 όταν σαν ενωμένη Τσεχοσλοβακία είχε νικήσει με 4-1 την Ιταλία αλλά και ένα σπάνιο double, λίγες εβδομάδες μετά τον τίτλο που κατέκτησε η γυναικεία εθνική ομάδα της Τσεχίας στη διοργάνωση του Fed Cup.

Από την άλλη, η πιο επιτυχημένη ομάδα στη διοργάνωση τα τελευταία δέκα χρόνια, θα προσπαθήσει να επαναλάβει τον εκτός έδρας θρίαμβο του 2008 όταν είχε νικήσει την Αργεντινή στη Mar del Plata. Αυτή ήταν και η τελευταία χρονιά, μέχρι σήμερα, που εθνική ομάδα κερδίζει εκτός έδρας τον τίτλο.

Η κορυφαία ομάδα με τον Άλεξ Κορέτα στον πάγκο της, έφτασε στον τελικό ξεπερνώντας αρχικά τα εμπόδια των Καζακστάν και Αυστρίας ενώ στα ημιτελικά κέρδισε 3-1 την Αμερική εντός έδρας, εξασφαλίζοντας για μια ακόμη χρονιά τη συμμετοχή της στον τελικό του Davis Cup.

Το 2011 η Ισπανία κέρδισε την Αργεντινή στη Σεβίλλη, κατακτώντας τον 6ο τίτλο της ιστορίας της.

Πιο δύσκολη πορεία διέγραψε η Τσεχία στο φετινό World Group που κέρδισε στους δύο πρώτους γύρους εντός έδρας την Ιταλία και τη Σερβία ενώ βγήκε ζωντανή απ'το δύσκολο ταξίδι στην Parque Roca της Αργεντινής στα ημιτελικά.

Σημαντική παράμετρος στον φετινό τελικό, ο πρόσφατος θρίαμβος των Μαρσέλ Γκρανογέρ και Μαρκ Λόπεζ που κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό του ATP World Tour Finals του Λονδίνου και θα προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο και στο διπλό παιχνίδι του τελικού στο Davis Cup. 

Η ομάδα της Τσεχίας αποτελείται απ'τους Τόμας Μπέρντιχ (Νο6), Ράντεκ Στέπανεκ (Νο37), Λούκας Ροσόλ (Νο71) και Ίβο Μίναρ (Νο189) ενώ οι Ισπανοί θα ταξιδέψουν στην Πράγα έχοντας στην αποστολή τους Νταβίντ Φερέρ (Νο5), Νίκολας Αλμάγκρο (Νο11), Μαρσέλ Γκρανογέρ (Νο33) και Μαρκ Λόπεζ (Νο6 στα διπλά).

DAVIS CUP WORLD GROUP DRAW

http://tennis24.gr/content/view/12343/88/lang,el/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Football Highlights