CONSTRUCTION FOR BLOG


Το ιστολόγιο είναι υπό κατασκευή

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

Είσοδος διαχειριστή

Όνομα χρήστη

Κωδικός

Trending Template

About Us

Bet770

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Η Masters δικαίωση του Φερέρ!

ImageΜετά από πολλά χρόνια σταθερής παρουσίας στο top10 και μονίμως στη σκιά των "Fantastic Four", ήρθε η στιγμή της δικαίωσης για τον Νταβίντ Φερέρ ο οποίος εκμεταλλευόμενος την απουσία των κορυφαίων απ'το BNP Paribas Masters, κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του, νικώντας στον τελικό τον απίθανο Γέρσι Γιάνοβιτζ! 

Θα μπορούσε να ήταν αναμέτρηση Δαυίδ με Γολιάθ, μόνο που στην προκειμένει περίπτωση ο τενιστικός Γολιάθ είναι ο πολύπειρος Νταβίντ Φερέρ και ο Δαυίδ ο νεοεμφανιζόμενος αλλά με τεράστιες προοπτικές Γέρσι Γιάνοβιτζ.

Ο 30χρονος Ισπανός, κατάφερε να βάλει όχι και το καλύτερο "Happy End" στην παραμυθένια εβδομάδα του Γιάνοβιτζ στο Παρίσι, νικώντας με 6-4, 6-3 τον 21χρονο Πολωνό στον τελικό του τελευταίου τουρνουά της κανονικής περιόδου, προσθέτοντας στη συλλογή του τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του!


Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, σε αντίθεση με τους άλλους κορυφαίους του ταμπλό στο Παρίσι, προτίμησε να τιμήσει την παρουσία του στο σπουδαίο indoor τουρνουά και αγνόησε την ιδιομορφία του φετινού tour, με τα back-to-back τουρνουά σε Βαλένθια, Παρίσι και Λονδίνο.

Έχοντας εξασφαλίσει απ'τους πρώτους τη συμμετοχή του στο ATP World Tour Finals που ξεκινάει τη Δευτέρα στην Ο2 Arena του Λονδίνου, ο Φερέρ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη μετά τις εξόφθαλμες ήττες των Τζόκοβιτς, Μάρει στο 2ο και 3ο γύρο του Paris Masters αλλά και την απουσία, της τελευταίας στιγμής, του Ρότζερ Φέντερερ, διατηρώντας τον επαγγελματισμό του μέχρι το τέλος, σε μια εβδομάδα δικαίωσης για τον πολύπειρο Ισπανό.

Αυτός ήταν ο 18ος και σημαντικότερος τίτλος στην 12ετη καριέρα του Νταβίντ Φερέρ, ο δεύτερος συνεχόμενος μετά τον επίσης indoor στη Βαλένθια την προηγούμενη εβδομάδα και ο 7ος φέτος, σπάζοντας όλα τα κοντέρ (1ος στη λίστα)...

Από την άλλη, ο Γέρσι Γιάνοβιτζ γνώρισε ίσως την πιο γλυκιά ήττα της καριέρας του και το έδειξε με την αντίδρασή του στο τέλος του ματς, αγκαλιάζοντας τον Φερέρ, παραδεχόμενος την αγωνιστική ανωτερότητα του αντιπάλου του.

Ο 21χρονος Πολωνός, νυν Νο69 στην παγκόσμια κατάταξη και από τη Δευτέρα κοντά στο Νο28, τρέλανε κόσμο με τις εμφανίσεις του αυτή την εβδομάδα στο Παρίσι, σημειώνοντας 5 συνεχόμενες νίκες στο κυρίως ταμπλό κόντρα σε αντιπάλους της πρώτης 20αδας, δύο εκ των οποίων την άλλη εβδομάδα θα διεκδικήσουν τη διάκριση στο ATP World Tour Finals, όντας μέλη της κορυφαίας 8αδας της σεζόν (Μάρει, Τιπσάρεβιτς)

Στον Κυριακάτικο τελικό του Paris Bercy, τον πρώτο της καριέρας του σε επίπεδο ATP World Tour, ο Γιάνοβιτζ έκανε ότι περνούσε απ'το χέρι του για να ολοκληρώσει το θαύμα, όμως όλες του οι προσπάθειες αντέκρουσαν σε ένα πραγματικό τοίχος!

Ο Νταβίντ Φερέρ έπαιξε εκπληκτικό αμυντικό τένις, τελειώνοντας το ματς με μόλις 12 αβίαστα λάθη έναντιο 43 του Γιάνοβιτζ ενώ ήταν πιο αποτελεσματικός απ'τον Πολωνό στις ευκαιρίες που είχε για break, φτάνοντας τελικά στη νίκη μετά από 1 ώρα και 27 λεπτά αγώνα.

Στο εναρκτήριο σετ, ο Φερέρ έσωσε ένα break point του αντιπάλου του, πριν καταφέρει να "χτυπήσει" την πιο κατάλληλη στιγμή το σερβίς του Γιάνοβιτζ, πετυχαίνοντας το καθοριστικό break στο 10ο game (6-4). Σε αυτό το διάστημα ο Φερέρ είχε μόνο 6 λάθη έναντι 20 του Πολωνού!

Στο 2ο σετ τα πράγματα έδειχναν να παίρνουν διαφορετική τροπή και ξύπνησαν μνήμες απ'τις επικές ανατροπές του Γιάνοβιτζ μέσα στην εβδομάδα (Μάρει, Τιπσάρεβιτς), όταν ο Πολωνός προηγήθηκε με break στο 3ο game (2-1).

Παρόλαυτά, ο Φερέρ δεν επέτρεψε στον JJ να χαρεί πολύ αφού, όχι μόνο πήρε άμεσα το break πίσω (2-2) αλλά με δεύτερο συνεχόμενο break έκανε το 4-2 games, βάζοντας τις βάσεις για την τελική επικράτηση.

Το κερδισμένο match point του Φερέρ, βρήκε τον Ισπανό στο έδαφος πανηγυρίζοντας τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του, στην καλύτερη χρονιά της επαγγελματικής του ζωής.

"Ήμουν πολύ νευρικός γιατί ήξερα ότι είχα μια μεγάλη ευκαιρία να κερδίσω τον πρώτο του Masters τίτλο. Για κάποιον λόγο ήξερα ότι είχε έρθει η σειρά μου" τόνισε αμέσως μετά ο Φέρερ.

Υπερήφανος για τον εαυτό του, παρά την ήττα και άυπνος δήλωσε ο Γιάνοβιτζ: "Ξανά, κοιμήθηκα μόνο τέσσερις ώρες χθες το βράδυ. Δεν είμαι μηχανή. Είμαι υπερήφανος για τον εαυτό μου".

ferrer-janowicz-stats12.jpg

Κυριακή 04/11: Τελικός Paris Masters4-Ferrer (Spain) beat Janowicz (Poland) 6-4 6-3


http://tennis24.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Football Highlights