CONSTRUCTION FOR BLOG


Το ιστολόγιο είναι υπό κατασκευή

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

Είσοδος διαχειριστή

Όνομα χρήστη

Κωδικός

Trending Template

About Us

Bet770

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

To σήκωσε η Τσεχία!

Η Τσεχία επικράτησε με 3-2 της Ισπανίας στον τελικό του Davis Cup και κατέκτησε για πρώτη φορά το τρόπαιο ως ανεξάρτητη χώρα.




Το τένις είναι δίκαιο άθλημα. Στο τέλος υπάρχει κάτι για όλους. Ο Τόμας Μπέρντιχ δύσκολα θα κατακτήσει Grand Slam τουρνουά στην εποχή των "Big Four", ωστόσο η κατάκτηση του Davis Cup αποτελεί παράσημο για κάθε τενίστα. Και από τους "Big Four" μόνο ο Ράφα Ναδάλ καμαρώνει για τον κορυφαίο θεσμό των εθνικών ομάδων.
Ο συνοδοιπόρος του Μπέρντιχ όλα αυτά τα χρόνια, ο Ράντεκ Στέπανεκ υπήρξε Top10er πριν από λίγα χρόνια. Οι καλές μέρες έχουν περάσει για τον σύζυγο της Νικόλ Βαϊντισόβα, όμως η ιστορία φρόντισε να τον κάνει πρωταγωνιστή σε μια ιστορική μέρα για την Τσεχία.


Για πρώτη φορά ως ανεξάρτητη χώρα και 32 χρόνια μετά το θρίαμβο της πρώην Τσεχοσλοβακίας του Ιβάν Λεντλ, η Τσεχία κατέκτησε το Davis Cup. Στον τελικό νίκησε με 3-2 την κάτοχο του τίτλου, Ισπανία στην κατάμεστη O2 Arena της Πράγας.
Ο Στέπανεκ "σφράγισε" το θρίαμβο, επικρατώντας με 6-4, 7-6, 3-6, 6-3 του Νικολάς Αλμάγρο. Ο τελευταίος αποδείχθηκε ο "αδύναμος κρίκος" της αρμάδας, όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Μπέρντιχ λίγο πριν από την έναρξη του τελικού.
Ο 33χρονος παίκτης με το κάπως ξεπερασμένο στυλ παιχνιδιού πανηγύρισε σαν τρελός τη νίκη, "πετώντας" πάνω από το φιλέ και στη συνέχεια έσκισε τη φανέλα του, θυμίζοντας σε όλους τον Άντριαν Ίλιε.
 
Στον πρώτο αγώνα της τελευταίας ημέρας ο Νταβίδ Φερέρ είχε ισοφαρίσει τη σειρά σε 2-2, επικρατώντας με 6-2, 6-3, 7-5 του Μπέρντιχ. Οι δύο ομάδες μοίρασαν τις νίκες την πρώτη ημέρα, ωστόσο στο διπλό έγινε η έκπληξη όταν οι νικητές στο Λονδίνο, Μαρσέλ Γκρανογιέρς και Μαρκ Λόπεθ ηττήθηκαν από τους Στέπανεκ και Μπέρντιχ.
Η Ισπανία με νέο προπονητή τον νικητή το 2000, Άλεξ Κορέτσα στη θέση του Άλμπερτ Κόστα, διεκδικούσε τον έκτο τίτλο της. Έχει πάρει πέντε φορές τον τίτλο από το 2000 μέχρι σήμερα. Το 2009 είχε νικήσει την Τσεχία στη Βαρκελώνη.
Πλέον η Τσεχία είναι η μεγαλύτερη δύναμη στο ομαδικό τένις. Θυμίζουμε πως η γυναικεία ομάδα διατήρησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το FED Cup στην κατοχή της στον τελικό με τη Σερβία.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Football Highlights