CONSTRUCTION FOR BLOG


Το ιστολόγιο είναι υπό κατασκευή

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

Είσοδος διαχειριστή

Όνομα χρήστη

Κωδικός

Trending Template

About Us

Bet770

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Η ενδεκάδα των ντέρμπι του Μάντσεστερ

Δείτε 11 από τα καλύτερα και πιο αξιομνημόνευτα ντέρμπι που έχουν διεξαχθεί μεταξύ των Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δύο μέρες πριν τον αγώνα του "Έτιχαντ" (vds).





Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της εβδομάδας τελείωσαν και πλέον άπαντες στην Αγγλία στρέφουν το βλέμμα τους στο ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ των Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι δύο ομάδες είναι και φέτος οι βασικές διεκδικήτριες του τίτλου, τους χωρίζουν μόνο τρεις βαθμοί και έτσι η αναμέτρηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Αυτό θα είναι το 164ο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων του Μάντσεστερ και ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν και κάποια παιχνίδια που ξεχωρίζουν είτε λόγω της έκτασης του σκορ, είτε επειδή έκριναν κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Η "Daily Mirror" έβγαλε τη δική της ενδεκάδα, την οποία σας παραθέτουμε.
Live Streaming (Κλικ Εδώ)
Γιουνάιτεντ-Σίτι 4-3 (20 Σεπτεμβρίου 2009)


 Είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο συγκλονιστικά ντέρμπι του Μάντσεστερ. Η Σίτι έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Κρεγκ Μπέλαμι κατάφερε να ισοφαρίσει τρεις φορές. Ωστόσο, στο τέλος έχασε από γκολ του Μάικλ Όουεν, στην καλύτερη ίσως στιγμή που είχε ως παίκτης της Γιουνάιτεντ. Αυτό το γκολ, μάλιστα, το οποίο επιτεύχθηκε στο 97', ήταν και η αφορμή για να βγει το περιβόητο μπλουζάκι με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να σηκώνει τον πίνακα των καθυστερήσεων, ο οποίος έγραφε "until we score" (μέχρι να σκοράρουμε).
 
Σίτι-Γιουνάιτεντ 2-3 (8 Ιανουαρίου 2012)
Το συγκεκριμένο παιχνίδι έγινε λίγους μήνες μετά τον διασυρμό της Γιουνάιτεντ από τη Σίτι (1-6). Οι παίκτες του Φέργκιουσον ήθελαν να δώσουν τη δική τους απάντηση και τα κατάφεραν περνώντας στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου αποκλείστηκαν από τη Λίβερπουλ. Εκτός των πέντε γκολ ο αγώνας είχε μία αμφιλεγόμενη αποβολή του Βισνέντ Κομπανί και την ανολοκλήρωτη προσπάθεια των "πολιτών" να ισοφαρίσουν και να πάνε το ζευγάρι σε επαναληπτικό.
Σίτι-Γιουνάιτεντ 3-3 (6 Νοεμβρίου 1971)
 
Ένα από τα παιχνίδια που έχουν αφήσει το στίγμα τους είναι αυτό του 1971. Ο Σάμι ΜακΛρόι, ο οποίος αγωνίστηκε και στις δύο ομάδες, έκανε το ντεμπούτο του και σκόραρε όντας μόλις 17 ετών. Από την άλλη πλευρά ο Φράνσις Λι έδινε το δικό του σόου κόντρα στον διαιτητή.
Σίτι-Γιουνάιτεντ 5-1 (23 Σεπτεμβρίου 1989)
Είναι δεδομένα ένα από τα παιχνίδια που δε θα ξεχάσει οπαδός της Σίτι. Οι "πολίτες" έκαναν μία από τις πιο επιβλητικές τους εμφανίσεις διασύρωντας τη Γιουνάιτεντ. Το γκολ της, μάλιστα, το είχε πετύχει ο Μαρκ Χιουζ μετέπειτα προπονητής της Σίτι.
Γιουνάιτεντ-Σίτι 5-0 (10 Νοεβμρίου 1994)
Πέντε χρόνια μετά η Γιουνάιτεντ εκδικήθηκε τη συμπολίτισσα με τον ίδιο τρόπο. Μπορεί λίγες μέρες πριν να είχε ηττηθεί με 4-0 από την Μπαρτσελόνα και να είχε δώσει το δικαίωμα στους οπαδούς της Σίτι να φορούν φανέλες τις καταλανικής ομάδας, όμως, σκόρπισε τη Σίτι στους πέντε ανέμους με τον Αντρέι Καντσέλσκις να πετυχαίνει χατ τρικ.
Σίτι-Γιουνάιτεντ 3-1 (9 Νοεμβρίου 2002)
Ήταν το τελευταίο ντέμπι στο "Μέιν Ρόουν" και η Σίτι αποχαιρέτησε το σπίτι της με τον καλύτερο τρόπο. Έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Σον Γκότερ, ο οποίος με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε τα 100 με τη φανέλα του συλλόγου, οι "πολίτες" επιβλήθηκαν των "κόκκινων διαβόλων" με 3-1.
Γιουνάιτεντ-Σίτι 2-1 (12 Φεβρουαρίου 2011)
Και μόνο το γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ, το οποίο ψηφίστηκε ως το καλύτερο στην 20ετή ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, είναι ικανό για να θυμάται κανείς τον συγκεκριμένο αγώνα. Ωστόσο, εκτός αυτού το παιχνίδι ως το 78' ήταν στην κόψη του ξυραφιού και κρίθηκε τελικά από το ψαλιδάκι του Άγγλου επιθετικού.
Γιουνάιτεντ-Σίτι 1-6 (23 Οκτωβρίου 2011)
Η άλωση του "Ολντ Τράφορντ" και δη με αυτό τον τρόπο είναι μία ανάμνηση που θα γεμίζει με περηφάνια κάθε οπαδό της Μάντσεστερ Σίτι. Οι "πολίτες" υποχρέωσαν τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην πιο βαριά ήττα της καριέρας του, έδειξαν πως άλλαξαν επίπεδο και αυτό το επιβεβαίωσαν στο τέλος του χρόνου όταν κατέκτησαν το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια.
Γιουνάιτεντ-Σίτι 0-1 (27 Απριλίου 1974)
Στην τελευταία σεζόν της καριέρας του ο Ντένις Λο αποφάσισε να πάει από τη Γιουνάιτεντ στη Σίτι. Συν τοις άλλοις σκόραρε σε βάρος της πρώην ομάδας του και ένα αξιομνημόνευτο τακουνάκι, το οποίο έδωσε τη νίκη στους "πολίτες". Πολλοί πιστεύουν πως λόγω αυτής της ήττας η Γιουνάιτεντ έπεσε στη δεύτερη κατηγορία, όμως, η αλήθεια είναι πως οι "κόκκινοι διάβολοι" θα υποβιβάζονταν ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του παιχνιδιού τους.
Σίτι-Γιουνάιτεντ 1-0 (16 Απριλίου 2011)
 
Οι δύο ομάδες είχαν φτάσει ως τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Για τη Σίτι η αναμέτρηση ήταν πάρα πολύ σημαντική αφού διεκδικούσε με αξιώσεις το πρώτο της σημαντικό τρόπαιο από το 1976. Με γκολ του Γιάγια Τουρέ πέρασε το εμπόδιο της Γιουνάιτεντ και στον τελικό επιβλήθηκε της Στόουκ με τον ιβοριανό να σκοράρει και πάλι.
Γιουνάιτεντ-Σίτι 1-1 (7 Απριλίου 1992)
Έπαιζε με 10 παίκτες για μεγάλο μέρος του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά με πέναλτι του Κιθ Κερλ μπόρεσε να πάρει την ισοπαλία δείχνοντας καρδιά. Στα αξιομνημόνευτα η εισοβολή ενός οπαδού, ο οποίος πήγε να πανηγυρίσει το γκολ με τον αρχηγό της Σίτι, τον οποίο πήρε αγκαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Football Highlights