CONSTRUCTION FOR BLOG


Το ιστολόγιο είναι υπό κατασκευή

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

Είσοδος διαχειριστή

Όνομα χρήστη

Κωδικός

Trending Template

About Us

Bet770

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΤΡΙΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ - Πρώτη εντός έδρας ήττα, Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός (Video)



Αστέρας Τρ.-Ολυμπιακός 0-1 (τελικό)
Με νέα πρόσωπα, με φρεσκάδα, με τον Μίτσελ να ντεμπουτάρει και αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός «δραπέτευσε» από την Τρίπολη χάρη σε ένα τέρμα του Κώστα Μήτρογλου στις καθυστερήσεις. Καλύτεροι οι «ερυθρόλευκοι» «πάτησαν» τον Αστέρα, ο οποίος τελείωσε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σανκαρέ στο 53’. Σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο φινάλε με τον Μπαρτολίνι, αλλά του αρνήθηκε το γκολ ο Μέγιερι.
Με το δεξί το ντεμπούτο για Μίτσελ, ο οποίος ενίσχυσε την ομάδα όταν το χρειαζόταν. Στους 15 βαθμούς η διαφορά από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος προσπέρασε τον Αστέρα. Κακές εμπνεύσεις από τον Τσιώλη, ο οποίος άφησε εκτός και Ουσέρο και Αλβάρες, πράγμα που δεν του βγήκε. Τέλος το εντός έδρας αήττητο για τους Τριπολιτσιώτες.

Πως έπαιξε:
Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ παρατάχθηκε με διάταξη 4-3-3 και αρκετά νέα πρόσωπα. Ο Παπάζογλου πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Φέισα και ο Φετφατζίδης ξεκίνησαν βασικοί. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα. Ο Σερραίος αμυντικός δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και οι Μανωλάς και Κοντρέρας στην άμυνα. Ο Φέισα με τον Μανιάτη και τον Μασάντο στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Φετφατζίδης και Αμπντούν δίπλα στον Τζεμπούρ.
Η έλευση του Μίτσελ έφερε… άνεμο αλλαγή στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» με αρκετά νέα πρόσωπα, αλλά σχεδόν την ίδια φιλοσοφία εμφανίστηκαν στο παιχνίδι έτοιμοι να επικρατήσουν από την αρχή και να φύγουν με το τρίποντο από την Τρίπολη. Από την άλλη πλευρά η έμπνευση του Τσιώλη να αφήσει εκτός αρχικού σχήματος τους Αλβάρες και Ουσέρο και να χρησιμοποιήσει τους Φορμίκα και Κουρμπέλη, του έπιασε κατά το ήμισυ. Ο Αργεντινός ντούμπλαρε, με τον Πιπίνη, το μαρκάρισμα είτε του Φετφατζίδη, είτε του Αμπντούν, ενώ αντίθετα ο Κουρμπέλης εκτός από τα πολλά νεύρα που είχε δεν έδειξε κάτι άλλο.
Τα πρώτα 45 λεπτά κύλησαν με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία, να έχει την κατοχή, όμως τελικά δεν έφτασαν στο γκολ, παρά τις κάποιες καλές ευκαιρίες που είχαν. Αντίθετα, ο Αστέρας δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να απειλήσει τον Μέγιερι, ενώ έχασε και τον Περόνε στο 34’. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, όμως με αρκετά νεύρα που προκάλεσαν κάποια φάουλ των παικτών του Τσιώλη.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν ακόμα πιο πιεστικός από τον Ολυμπιακό. Πίεση ψηλά, ασφυκτικό πρέσινγκ στο χώρο της μεσαίας γραμμής και πολλές φάσεις από τα άκρα συνέθεταν το σκηνικό, το οποίο έγινε πιο έντονο από την στιγμή της αποβολής του Σανκαρέ μόλις στο 53’. Το γκολ όμως δεν ερχόταν για την ομάδα του Μίτσελ, ο οποίος από τον πάγκο προσπαθούσε να διορθώσει τα κακώς κείμενα με την είσοδο των Μήτρογλου, Βλαχοδήμου και Ιμπαγάσα.
Όσο περνούσε η ώρα, ο Αστέρας, παρά το ότι έπαιζε με δέκα παίκτες, άρχισε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, την στιγμή που ο Ολυμπιακός έδειχνε να σκέφτεται περισσότερο την επίθεση. Αυτό φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο και με ένα εξαιρετικό τέρμα του Μήτρογλου στις καθυστερήσεις έφυγε με το τρίποντο και από την Τρίπολη, σπάζοντας το αήττητο των Αρκάδων και ανοίγοντας την διαφορά στους 15 πόντους, από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.
Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:
Αστέρας Τρ.(Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Κουρμπέλης (64’ Αλβάρες), Φορμίκα (46’ Ουσέρο), Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Περόνε (34’ Κάφα).
Στον πάγκο: Μπαντής, Γιαλούσης, Έγκον, Καλαντζής.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Παπάζογλου (60’ Μήτρογλου), Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Μασάντο, Αμπντούν, Φετφατζίδης (64’ Βλαχοδήμος), Τζεμπούρ (81’ Ιμπαγάσα).
Στον πάγκο: Γιαννιώτης, Λυκόγιαννης, Σιόβας, Μοντέστο.
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Σαραΐδάρης (Μακεδονίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Τσιώλης: "Κρίμα κι άδικο..."


Απογοητευμένος από την ήττα στο τέλος του ματς με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Σάκης Τσιώλης, αφήνοντας αιχμές για τις αποφάσεις του διαιτητή.
Για τον αγώνα: "Συγκλονιστικό ματς. Αναμενόμενο. Θέλαμε πολύ τη νίκη για πολλούς λόγους, γοήτρου και βαθμολογικούς. Θέλαμε να το παλέψουμε, αλλά ο τραυματισμός του Περόνε μας αποδυνάμωσε. Κλειδί ήταν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου που χάσαμε το Σανκαρέ. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο παθιασμένος, πιο αγωνιστικός. Και έτσι όμως είχαμε ευκαιρίες, όπως αυτή με τον Κάφα και τον Ράγιος. Αν θέλαμε να πάρουμε κάτι έπρεπε να σκοράρουμε. Και δεχθήκαμε το γκολ στο φινάλε. Η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες είχαν πάθος και αγωνιστικότητα. Πρέπει να αφήσουμε το ματς πίσω, όσο κι αν μας πόνεσε. Έχουμε ακόμη εννέα ματς. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Ούτε για πλέι οφ, ούτε για την τελική θέση."
Για το ότι δεν έπαιξαν Φορμίκα και Ουσέρο: "Ο Ουσέρο έχει κάνει μια επέμβαση και έχει κάποια προβλήματα. Θέλαμε να δώσουμε πλάτος στον άξονα και να έχουν πιο πολλές βοήθειες ο Πιπίνης και ο Τσαμπούρης. Θέλαμε να κάνουμε διπλά μαρακρίσματα στα πλάγια χαφ. Ο Ουσέρο μπήκε στο δεύτερο μέρος και θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα αν δεν έβγαινε ο Σανκαρέ."
Για τη διαιτησία: "Είναι θέμα που το είδε όλη η Ελλάδα. Εγώ και οι παίκτες πρέπει να διαχειριζόμαστε αγωνιστικά το παιχνίδι, όπως και ο πάγκος. Τη διαιτησία την είδε όλη η Ελλάδα. Πρέπει να κάνουμε κινήσεις για να δημιουργούμε. Πρέπει να προσπαθούμε παρά τις αντίξοοες συνθήκες. Είμαι στενοχωρημένος γιατί χάσαμε στην τελευταία φάση. Είναι κρίμα κι άδικο..."
Για τους τραυματισμούς: "Διάστρεμμα ο Κουρμπέλης, ερωτηματικό ο Περόνε, ο οποίος συμπλήρωσε και κάρτες. Οι γιατροί είπαν σε 15 μέρες αλλά θα ξέρουμε αύριο."

Μίτσελ: "Θα παίξουν όλοι οι παίκτες"


Έτοιμος να δώσει ευκαιρίες σε όλους τους ποδοσφαιριστές εμφανίστηκε ο Μίτσελ, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη νίκη στην Τρίπολη.

Από το παιχνίδι το οποίο είδατε, με την πείρα σας είδατε κάποια προβλήματα από την πλευρά της διαιτησίας;

"Πιστεύω πώς σε γενικές γραμμές κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ήμασταν καλύτεροι. Το γεγονός ότι το ματς κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό ίσως ήταν μία σύμπτωση γιατί είχαμε τις ευκαιρίες να κάνουμε πιο νωρίς ένα γκολ. Ποτέ δεν μιλάω για τους διαιτητές. Είναι ένα επάγγελμα πάρα πολύ δύσκολο".
Από την εικόνα της ομάδας σας μείνατε ικανοποιημένος;
"Είχαμε απέναντί μας μία δυνατή ομάδα με πολύ θετική στάση. Μία ομάδα που έχει δουλέψει πολύ καλά και ξέρει τι πρέπει να κάνει σε άμυνα και επίθεση και έχει έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, τον Ράγιος. Είχε την ατυχία να μείνει χωρίς έναν από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές, τον Περόνε. Το β' μέρος είχε ενδιαφέρον. Αυτό που έκανε καλύτερο το παιχνίδι μας ήταν ότι δεν συμβιβαστήκαμε με την ισοπαλία, αλλά κυνηγήσαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό τη νίκη. Αυτό δίνει περισσότερη αξία στη νίκη μας".
Ως προς την παραγωγικότητα της ομάδας στο κέντρο είστε ευχαριστημένος ή έχει ακόμα πολλά να δώσει η ομάδα σας;
"Οι παίκτες μας είναι στη φάση που συνηθίζουν στον τρόπο που δουλεύουμε και προπονούμαστε. Πιστεύω ότι αυτή η ιδέα που θέλουμε να δώσουμε, έχει ακόμα περιθώρια ανάπτυξης. Αντιμετωπίζουμε ομάδες που παίζουν κλειστά και αυτό που θέλουμε είναι να ψάχνουμε τους διαδρόμους και τις λύσεις για να βρίσκουμε λύσεις προς την αντίπαλη εστία".
Πώς είδατε τον κόσμο του Ολυμπιακού σαν πρώτη εμπειρία;
"Πάντα είναι ωραίος ο κόσμος. Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και σαν θεατής στο προηγούμενο ματς. Για αυτό η ομάδα πίστεψε στη νίκη μέχρι το τέλος χάρη στη βοήθειά του κόσμου. Είναι από τα πλεονεκτήματα του να είσαι προπονητής σε αυτή την ομάδα. Έχει αυτόν τον υπέροχο κόσμο!"
Επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε κάποιους παίκτες όπως τον Φετφατζίδη και τον Βλαχοδήμο. Μείνατε ευχαριστημένος; Θα τους δούμε στο ματς με την Λεβάντε;
"Θα τους δούμε όλους τους παίκτες. Θα δούμε να παίζουν όλοι. Είναι καλοί και για αυτό ανήκουν στην ομάδα μας. Εγώ ήρθα εδώ για να δω ποιοι θα παίζουν από τώρα και στο εξής. Ο Γιάννης Φετφατζίδης και ο Παπάζογλου έπαιξαν αρκετά καλά το διάστημα που αγωνίστηκαν. Ο Βλαχοδήμος και ο Φέισα, ιδιαίτερα ο Σέρβος, ήταν σε πολύ καλή μέρα".
Σε αυτά που είδατε σήμερα στην ομάδα, τι θα κρατήσετε και τι θα αφήσετε πίσω ενόψει του αγώνα με την Λεβάντε;
"Αυτό που θέλω να κρατήσω είναι ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα που έδειξαν οι παίκτες. Κάποιες ομάδες που έχουν τόσο μεγάλο πλεονέκτημα βαθμολογικό, μπορεί να συμβιβάζονταν με την ισοπαλία. Αντιθέτως εμείς κυνηγήσαμε την νίκη μέχρι τέλους. Στην Λεβάντε θα αντιμετωπίσουμε έναν εντελώς διαφορετικό αντίπαλο γιατί κάποια λάθη που κάναμε σήμερα, δεν πρέπει να τα κάνουμε εκεί".
Στη νοοτροπία της ομάδας σε σχέση με αυτό που είδαμε σήμερα, τι θέλετε να προσθέσετε για το παιχνίδι με τους Ισπανούς;
"Δεν είναι κάτι που το χρειαζόμαστε. Όταν φοράει κάποιος τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχει την υποχρέωση να την σέβεται και να είναι αξιοπρεπής. Πρέπει να έχεις αξιοπρέπεια όταν την φοράς τη φανέλα, έχει πολλούς τίτλους και μεγάλη ιστορία και παράδοση. Δεν είναι κάτι που πρέπει να επαναλαμβάνουμε στους ποδοσφαιριστές. Είναι υποχρέωσή τους να έχουν αυτή τη νοοτροπία".
Σε αυτό το ρόστερ έχετε κάποιους έμπειρους και ταλαντούχους παίκτες; Στο μυαλό σας πώς πρέπει να χωριστούν αριθμητικά;
"Θέλω να δώσω ευκαιρία σε όλους γιατί όλοι είναι σημαντικοί για την ομάδα. Τους χρειαζόμαστε όλους, γιατί έχουμε να παίξουμε πολλά ματς ακόμα σε τρεις διοργανώσεις. Έχουμε ματς πρωταθλήματος και Κυπέλλου, ελπίζουμε να είναι περισσότερα του Europa League. Οπότε, τους χρειαζόμαστε όλους. Αυτό θα με βοηθήσει να έχω άποψη για τους παίκτες μου όσον αφορά στο μέλλον".

Μανιάτης: "Νωρίς για Μίτσελ"


Ο Γιάννης Μανιάτης δήλωσε πως είναι ακόμη νωρίς για να κριθεί το έργο του Μίτσελ αφού έχει προπονήσει μόλις λίγες μέρες τον Ολυμπιακό, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια.
"Ήρθαμε για να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Προσπαθήσαμε να βάλουμε κάποια πράγματα που μας ζητά ο προπονητής μας μέσα στον αγώνα, αλλά ακόμη είναι νωρίς. Σιγά σιγά θα δουλέψουμε και θα μάθουμε τι θέλει από εμάς ο προπονητής.
Είχαμε μονάχα μια εβδομάδα και λόγω των εθνικών δεν κάναμε ολοκληρωμένη προετοιμασία. Είναι νωρίς για συμπεράσματα. Το θετικό για εμάς είναι πως κερδίσαμε και αυτή η νίκη μας κρατά ψηλά με μεγάλη διαφορά. Στο μέλλον θα παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο.
Είναι νωρίς για τον νέο προπονητή. Όπως ξαναείπα θα βάλουμε σιγά σιγά στο παιχνίδι μας ό,τι μας ζητά. Τώρα έχουμε δύσκολο πρόγραμμα και την Τετάρτη ταξιδεύουμε στην Ισπανία για το ματς με την Λεβάντε. Είναι εξίσου σημαντικό για εμάς αυτό το ματς, γιατί θέλουμε να κάνουμε αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Football Highlights