CONSTRUCTION FOR BLOG


Το ιστολόγιο είναι υπό κατασκευή

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

Είσοδος διαχειριστή

Όνομα χρήστη

Κωδικός

Trending Template

About Us

Bet770

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Τζόκοβιτς-Φέντερερ 2-0 (7-6, 7-5)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε το ATP του Λονδίνου κερδίζοντας με 2-0 τον "Βασιλιά" Ρότζερ Φέντερερ σε έναν εκπληκτικό τελικό και απ-έδειξε γιατί είναι το Νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης!




Στο Λονδίνο δεν κρινόταν το Νο1 αφού ο Τζόκοβιτς το είχε εξασφαλίσει πριν ταξιδέψει στην Αγγλία, αλλά από τη στιγμή που οι κορυφαίοι τενίστες του κόσμου βρέθηκαν όχι μόνο στον τελευταίο τελικό της χρονιάς αλλά στον τελικό ενός master η μάχη θα ήταν σκληρή γι αυτούς και απολαυστική για όλους εμάς.
Τζόκοβιτς και Φέντερερ έπαιξαν τένις παγκοσμίου επιπέδου (όπως συνηθίζουν άλλωστε) και πρόσφεραν μία εκπληκτική παράσταση για το... αντίο στο 2012, με τον "Νόλε" να είναι ο μεγάλος θριαμβευτής.  
Ο Σέρβος έκλεψε την παράσταση πριν τον αγώνα και έστρεψε τα φλας πάνω του όταν αποφάσισε να κεράσει σοκολατάκια (ελβετικό προϊόν), αλλά ο Φέντερερ ήταν αυτός που γλύκανε τους θαυμαστές του στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Ελβετός προηγήθηκε με 0-3 αλλά ο Τζόκοβιτς επέστρεψε και πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ με 6-8 προσφέροντας απλόχερα θέαμα στον κόσμο που χειροκροτούσε.

 
Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τον Φέντερερ να ξεκινάει με break και τον Τζόκοβιτς να βρίσκει την απάντηση στο 10ο game όταν και ισοφάρισε σε 5-5. Από εκείνο το σημείο και μετά ο "Νόλε" που έβγαζε κραυγές στους μεγάλους κερδισμένους πόντους δεν ήταν δυνατόν να χάσει. Ούτε καν από τον "Βασιλιά". Ο "Νόλε" πήρε δύο συνεχόμενα game κι έκλεισε τη χρονιά με break και τίτλο που πανηγύρισε έξαλα, αρνούμενος παράλληλα τον 7ο τίτλο στον Φέντερερ. Παράλληλα ο Τζόκοβιτς επέστρεψε στις νίκες καθώς είχε δύο συνεχόμενους χαμένους τελικούς από τον Ελβετό.

Μαγικά ο RF, ανίκητος ο "Νόλε" στο 1ο σετ

Ο Φέντερερ ξεκίνησε σελληνιασμένος τον αγώνα από το σερβίς κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον τενίστα στον κόσμο. Σέρβιρε με δεξιοτεχνία και έκανε το 0-1 με love game, χωρίς να δώσει την δυνατότητα στον Τζόκοβιτς να καταλάβει τι έγινε. Οι μπάλες πέρασαν στον "Νόλε" αλλά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τον Φέντερερ να παίζει εκπληκτικό τένις. Σε αυτό βοήθησε και το κακό σερβίς του Σέρβου ο οποίος ξεκίνησε με double fault και έδειξε από την αρχή εκτός κλίματος.
 
Στο δεύτερο game ο Ελβετός πήρε το... δώρο του "Νόλε"  κι έκανε το πρώτο break στο πρώτο σερβίς του Σέρβου για το 0-2 στα game με δεύτερο συνεχόμενο love game! Ο "Βασιλιάς" ήταν ασταμάτητος στο ξεκίνημα και για την επιβεβαίωση των όσων λέμε, αναφέρουμε πως ο RF είχε σερί 9-0 στους πόντους πριν ο Σέρβος πάρει τον πρώτο του, κι έκανε το 0-3 στα game με 12-2 σύνολο πόντων!
Ο "Νόλε" έπρεπε να ξυπνήσει άμεσα αν ήθελε να έχει λόγο στο πρώτο σετ και το έκανε στο 4ο game το οποίο και κατέκτησε με αρκετή δυσκολία για να μειώσει σε 1-3. Ο Σέρβος είχε τρομερά προβλήματα στο πρώτο του σερβίς αλλά έδειχνε σημάδια ζωής και στο  πέμπτο game του πρώτου σετ "απάντησε" στο break του Φέντερερ για το 2-3. Πλέον Ο Σέρβος είχε την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια και δεν την άφησε να πάει χαμένη ισοφαρίζοντας μετά από 27 λεπτά αγώνα.
 
Ο Φέντερερ συνήλθε εύκολα από το come back του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και με όπλο το εκπληκτικό του σερβίς έκανε εύκολα το 4-3 στα game, για να ισοφαρίσει αμέσως μετά ο "Νόλε" σε 4-4. Οι μεγάλες μάχες επέστρεψαν στο κρίσιμο ένατο game του αγώνα με τον Τζόκοβιτς να φτανει σε 3 break point αλλά τον Φέντερερ να τα... σβήνει από το σερβίς. Εν τέλει ο 25χρονος Σέρβος έκανε το brake και παράλληλα πήρε... κεφάλι στο σκορ με 5-4 μετά από ένα φανταστικό game που διήρκεσε 9 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα!
Ο Τζόκοβιτς σέρβιρε για το σετ στο 10 game και ξεκίνησε αποφασισμένος για να το κατακτήσει αλλά το 30-0 αλλά ακόμα και όταν έφτασε σε set point ο Φέντερερ είχε τη λύση κι έφτασε σε ένα ακόμα break το οποίο έφερε και πάλι το παιχνίδι στην ισοπαλία (5-5). Ο Ελβετός πήρε εύκολα το επόμενο game στο σερβίς του (6-5) με τον "Νόλε" να πηγαίνει με αίματα στον... πάγκο του για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Το θετικό ήταν πως δεν υπήρχε πρόβλημα με τον καρπό του Σέρβου γιατί θα ήταν άδικο να τελειώσει ένας τέτοιος αγώνας με αυτόν τον τρόπο.
 
Όλα έδειχναν πως οι δύο μεγάλοι τενίστες θα έλυναν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ και ο Τζόκοβιτς το οδήγησε εκεί παίρνοντας δύσκολα το 12ο game για το 6-6. Όσα είδαμε στο πρώτο σετ από πλευράς θεάματος συνοψίστηκαν στο τελευταίο του game, το οποίο ο "Νόλε" κατέκτησε με 8-6 και πραγματικά απίστευτες ενέργειες από τους δύο... μονομάχους. Ιδιαίτερη αναφορά όμως αξίζει ο πόντος του Φέτερερ για το 6-6. Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν το ανάποδο χτύπημα του Ελβετού!
Το πρώτο σετ κατέληξε στα χέρια του Τζόκοβιτς ο οποίος κατάφερε να απαντήσει στο αρχικό 0-3 του Φέντερερ και έβγαλε μεγάλες άμυνες στη συνέχεια για να μπορέσει να βρει τον εαυτό του. Από εκεί και πέρα ο Σέρβος... αγρίεψε, ανέβασε την ένταση, έβαλε περισσότερη δύναμη στα χτυπήματά του και πήρε ένα παλικαρίσιο σετ έχοντας απαντήσεις σε όλες τις εμπνεύσεις του "Βασιλιά".

Πολύ σκληρός για να χάσει το Νο1 του κόσμου

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως ακριβώς το πρώτο αλλά αυτή τη φορά δεν σέρβιρε ο Φέντερερ αλλά ο Τζόκοβιτς. Βέβαια αυτό δεν ενόχλησε τον Ελβετό να κάνει το break στην 1η ευκαιρία που του δόθηκε και να πάρει το προβάδισμα όπως ακριβώς στο πρώτο σετ. Τα πράγματα ήταν σχετικά εύκολα για τον "Βασιλιά" του τένις στο δεύτερο game όπου σέρβιρε ο ίδιος, με τον Τζόκοβιτς να είναι φανερά εκνευρισμένος από τα αβίαστα λάθη που έκανε, γι αυτό το λόγο ο εκδηλωτικός Σέρβος πέταξε τη ρακέτα του μετά το 0-2 του Ελβετού.
 
Ο "Νόλε" δεν είχε καμία διάθεση να δώσει πάλι προβάδισμα τριών game στον αντίπαλό του και στο όταν πήρε τις μπάλες για να σερβίρει πίεσε στα όρια τον Φέντερερ και μείωσε σε 1-2, βγάζοντας πολύ καλά σερβίς. Ο Σέρβος μετά το νέο κακό ξεκίνημα άρχισε να βρίσκει πάλι τον εαυτό του και παρότι έχασε το 4ο γκέιμ από τον Φέντερερ που έκανε το 1-3 έφτασε, στο 40-40 προσπαθώντας να απαντήσει στο break του Ελβετού.
Με τις μπάλες στο χέρι ο Τζόκοβιτς ήλπιζε για ένα εύκολο game ώστε να μειώσει πάλι, όμως ο Φέντερερ είχε ελαχιστοποιήσει κατά πολύ τα αβίαστα λάθη και δυσκόλεψε τον Σέρβο που έφτασε στο 2-3, αλλά χρειάστηκε να ιδρώσει πολύ για να το κάνει. Βέβαια το μεγάλο πρόβλημα του "Νόλε" ήταν στο σερβίς του Φέντερερ ο οποίος πήρε εύκολα το 6ο game για το 2-4, με τον τρελοσέρβο να πέφτει για δεύτερη φορά στο έδαφος προσπαθώντας να βγάλει άμυνα.
 
Ο Τζόκοβιτς βρήκε το καλό σερβίς που έψαχνε στο 7ο game και μείωσε εκ νέου σε 3-4 αλλά αυτό που του έλειπε ήταν ένα brake. Αυτό που έκανε ο Φέντερερ με το... καλημέρα στο δεύτερο σετ και εκνεύρισε τόσο πολύ τον "Νόλε" που πέταξε την ρακέτα του. Ο Τζόκοβιτς το ήξερε αυτό πολύ καλύτερα από εμάς και γι αυτό πίεσε όσο μπορούσε στο σερβίς του RF. Έτρεξε όλη την τελική γραμμή αρκετές φορές για να βγάλει άμυνες που φάνταζαν αδύνατες κι έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το break με ένα... παιδικό αβίαστο λάθος. Ο "Βασιλιάς" δεν έδωσε 2η ευκαιρία στον Τζόκοβιτς και κατέκτησε το game για το 3-5.
Πλέον ο Σέρβος σέρβιρε για την παραμονή του στο σετ και δεν έκανε το παραμικρό λάθος. Μείωσε σε 4-5 και συνέχισε να έχει ως μοναδικό στόχο το break που θα τον έβαζε για τα καλά στην διεκδίκηση του σετ αλλά και του αγώνα! Την ίδια στιγμή ο Φέντερερ ήταν έτοιμος να σερβίρει για το σετ και το 1-1 που θα έφερνε το παιχνίδι στο... μηδέν.
 
Ο Ελβετός ξεκίνησε να πάρει το σετ με αριστοτεχνικά χτυπήματα, έφτασε στο 15-40 με τρία set point αλλά η ψυχή και το πάθος του Σέρβου δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Ο "Νόλε" πραγματοποίησε μία μεγάλη ανατροπή και σφράγισε το break που τόσο έψαχνε με μία δυνατή κραυγή που σκέπασε τα χειροκροτήματα στην O2 Arena.
Ο Τζόκοβιτς με την ψυχολογία σαφώς υπέρ του, σέρβιρε για να πάρει πρώτη φορά προβάδισμα στο δεύτερο σετ και το πέτυχε διαμορφώνοντας το 6-5.  Οι ρόλοι είχαν πλέον αλλάξει και ο Φέντερερ ήταν αυτός που θα σέρβιρε για την παραμονή του στον αγώνα με τον Τζόκοβιτς να ψάχνει ένα game για να κλείσει τη χρονιά όχι μόνο ως Νο1 αλλά με μία μεγάλη κι επιβλητική νίκη.
Ο Σέρβος πέτυχε αυτό που ήθελε στο σερβίς του Ελβετού με δεύτερο συνεχόμενο break και κατέκτησε το τουρνουά του Λονδίνου με ένα εκπληκτικό χτύπημα στην ευθεία μετά από 2 ώρες και 14 λεπτά!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Football Highlights