CONSTRUCTION FOR BLOG


Το ιστολόγιο είναι υπό κατασκευή

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

Είσοδος διαχειριστή

Όνομα χρήστη

Κωδικός

Trending Template

About Us

Bet770

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Τα 24 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον Μάρκους Μπανκς

Το Sport24.gr παρουσιάζει τα 24 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον Μάρκους Μπανκς, τον πολυ-αθλητή από το Λας Βέγκας, με τις αμυντικές περγαμηνές, το περίεργο τελετουργικό και τη... συνήθεια να γίνεται ανταλλαγή.


Ο Παναθηναϊκός, όπως παραδέχτηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης, θα δοκιμάσει για 10 ημέρες τον Μάρκους Μπανκς, ο οποίος ανήκει στο καλύτερο ντραφτ της σύγχρονης ιστορίας, έχει πλούσιο βιογραφικό στο ΝΒΑ και πολλές άγνωστες πτυχές. Διαβάστε περισσότερα..


1) Το κανονικό του όνομα είναι Άρθουρ ΛαΜάρκους Μπανκς ο 3ος, αλλά το "έκοψε" σε Μάρκους
2) Γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου του 1981 στην πατρίδα του τζόγου, το Λας Βέγκας. Έχει γενέθλια την ερχόμενη Δευτέρα.
3) Έχει ύψος 1.88, αλλά είναι είναι αρκετά ογκώδης. Ζυγίζει 93 κιλά.

4) Οι γονείς του αποτελούν τα ινδάλματα του, αν και σημαντικό ρόλο στην απόφαση του να γίνει μπασκετμπολίστας έπαιξε η καριέρα του ξαδέρφου του, Ρον Ράιλι, που αγωνίστηκε στους Σιάτλ Σουπερσόνικς.
5) Φοίτησε στο γυμνάσιο Σίμαρον Μεμόριαλ, με το οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα πολιτείας (Νεβάδα) στην τελευταία του χρονιά.
6) Στο γυμνάσιο έπαιζε εκτός από μπάσκετ και φούτμπολ. Τελικά προτίμησε να αφοσιωθεί στην πορτοκαλί μπάλα.
7) Δεν ήταν πολύ καλός μαθητής και έτσι πήγε στο μικρό Ντίξι Στέιτ στη Γιούτα.
8) Μετά από δύο χρόνια έκανε το όνειρο του πραγματικότητα και πήρε "μεταγραφή" στο Νεβάδα-Λας Βέγκας, το θρυλικό κολέγιο που το 1990 είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα υπό τις οδηγίες του Τζέρι Ταρκάνιαν.
9) Είχε πολύ καλά νούμερα στο κολέγιο (15 πόντους στη senior χρονιά του, 7ος σε όλο το κολεγιακό πρωτάθλημα στα κλεψίματα) κερδίζοντας μάλιστα τον τίτλο του "αμυντικού της χρονιάς".
10) Αποφοίτησε με δίπλωμα κοινωνιολογίας.
11) Επιλέχτηκε στο Νο13 του ντραφτ του 2003 από τους Μέμφις Γκρίζλις. Το συγκεκριμένο θεωρείται ένα από τα καλύτερα ντραφτ στην ιστορία, με παίκτες όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Ντουέιν Ουέιντ, ο Καρμέλο Άντονι, Κρις Μπος, Κερκ Χάινριχ, Ντέιβιντ Ουέστ, Τράβις Άουτλο, Τζος Χάουαρντ, Τζέισον Καπόνο, Στιβ Μπλέικ, Ουίλι Γκριν, Ματ Μπόνερ, Μο Ουίλιαμς, Κάιλ Κόρβερ να επιλέγονται.
12) Δεν αγωνίστηκε ποτέ στους Γκρίζλις, καθώς από νωρίς... ξεκίνησε η περιπλάνηση του σε ομάδες του ΝΒΑ. Έγινε αμέσως ανταλλαγή στους Σέλτικς (μαζί με τον Κέντρικ Πέρκινς).
13) Έχει πάρει μέρος σε 5 ανταλλαγές, καθώς ήταν ένα από τα συνηθισμένα ανταλλάγματα που πρόσφεραν οι ομάδες του.
14) Στους Σέλτικς δεν "έπιασε", γιατί ο Ντοκ Ρίβερς προτιμούσε να επενδύσει πάνω στον Ντελόντε Ουέστ. Έτσι ο Ντάνι Έιντζ αποφάσισε να τον "στείλει" στους Τίμπεργουλβς, ως μέρος της πολυπληθέστερης ανταλλαγής στην ιστορία του ΝΒΑ.
15) Στους "Λύκους" έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του (2005-2006) με 12.0 πόντους, 2.9 ριμπάουντ, 4.7 ασίστ, 1.2 κλεψίματα σε 40 παιχνίδια (τα 28 ως βασικός), παίζοντας μάλιστα 31 λεπτά ανά παιχνίδι. Όλα αυτά αποτελούν ρεκόρ καριέρας.
16) Το 2007, ως μέλος των Σανς πλέον, δούλεψε όλο το καλοκαίρι για να προσαρμοστεί στη θέση "2" (πλάι στον Στιβ Νας). Βρισκόταν τότε στον 2ο χρόνο του 5ετούς συμβολαίου του, ύψους 21 εκατομμυρίων δολαρίων.
17) Στη συνέχεια, όμως, λόγω των δύο Ο'Νιλ μάζεψε και πάλι τα πράγματα του. Στις 6/2/2008 πήγε στους Χιτ μαζί με τον (επίσης παίκτη του UNLV) Σον Μάριον αντί του Σακίλ Ο'Νιλ. Και ένα χρόνο μετά (13/2/2009) μετακόμισε τους Ράπτορς (πάλι με τον Μάριον) αντί του Ζερμέν Ο'Νιλ. Η τελευταία ανταλλαγή του ήταν αυτή στους Χόρνετς (20/10/2010) αυτή τη φορά για τον Πέτζα Στογιάκοβιτς.
18) Έχει δημιουργήσει ίδρυμα (το οποίο φέρει το όνομα του), μέσω του οποίου βοηθά κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά.
19) Πριν από κάθε παιχνίδι εφαρμόζει ένα μυστικό τελετουργικό, το οποίο μάλιστα επαναλαμβάνει τρεις φορές. Ο ίδιος αρνείται πεισματικά να το αποκαλύψει και το μόνο γνωστό είναι ότι λέει μια προσευχή για την "Αγία Τριάδα". Για αυτό και φοράει το Νο3 σε όλη του την καριέρα (στους Σέλτικς πήρε το Νο11 γιατί το "3" είχε αποσυρθεί προς τιμήν του Ντένις Τζόνσον).
20) Μεγάλωσε προσπαθώντας να κάνει τα "αεροπλανικά" του Μάικλ Τζόρνταν
21) Του αρέσει πολύ το ψάρεμα και το μπόουλινγκ. Παινεύεται μάλιστα για την ικανότητα του μπροστά στις κορίνες.
22) Θεωρείται πολύ καλός αμυντικός με γρήγορα χέρια, πολύ καλός χειριστής. Το πρόβλημα του, ωστόσο, ήταν πάντα το "διάβασμα" των φάσεων. Του είχε βγει το κακό όνομα ότι δεν ξέρει να παίρνει σωστές αποφάσεις μες στο παιχνίδι.
23) Το μεγαλύτερο του μειονέκτημα ήταν πάντα λάθη (1.25 μέσος όρος καριέρας), ενώ είχε φτάει να κάνει 2.4 την χρονιά που έπαιζε "πενταδάτος" στους Τίμπεργουλβς.
24) Έχει ρεκόρ καριέρας τους 24 πόντους (κόντρα στους Χοκς το 2004), τις 10 ασίστ (κόντρα στους Χοκς το 2006) και τα 7 κλεψίματα (κόντρα στους Ουόριορς το 2004).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Football Highlights