CONSTRUCTION FOR BLOG


Το ιστολόγιο είναι υπό κατασκευή

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

Είσοδος διαχειριστή

Όνομα χρήστη

Κωδικός

Trending Template

About Us

Bet770

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μ. 79-68

"Νίκη-χρυσάφι" επί της Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε με σκορ 79-68 κι έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στο TOP-16




O Παναθηναϊκός παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλά, επιβλήθηκε με 79-68 της Ρεάλ Μαδρίτης για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.
Οι "πράσινοι" έφτασαν έτσι τις 3 νίκες (έχουν και ισάριθμες ήττες) και κατά κάποιο τρόπο κάλυψαν την ήττα της περασμένης εβδομάδας από τη Χίμκι μέσα στο ΟΑΚΑ.
Το αποτέλεσμα αυτό, δίνει ξανά στον Παναθηναϊκό σαφείς ελπίδες πρόκρισης στο TOP-16 της Ευρωλίγκας. Παράλληλα, η ομάδα του Πεδουλάκη κάλυψε το 85-78 με το οποίο είχε χάσει στη Μαδρίτη.
Στα του αγώνα, όταν οι γηπεδούχοι έπαιξαν ορθολογικά, όχι μόνο έχτισαν διαφορά αλλά πρόσφεραν και θέαμα στον κόσμο τους, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι τους.
Εξαιρετική άμυνα στο β' δεκάλεπτο που αποτέλεσε την αρχή της αντεπίθεσης και μπήκαν οι βάσεις της νίκης.

Ο αγώνας:

Ο Πεδουλάκης ξεκίνησε στο παιχνίδι του Διαμαντίδη, Ούκιτς, Ματσιούλις, Πάνκο και Σκορδίλη. Ο τελευταίος έδωσε στη συνέχεια μετά το πρώτο τρίλεπτο τη θέση του στο Σχορτσανίτη. Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν με 7-12, όμως έδειχναν να έχουν αδυναμίες.
Αδυναμίες πάντως που ο Παναθηναϊκός άφηνε ανεκμετάλλευτες λόγω του ότι στην επίθεση οι "πράσινοι" δεν είχαν σαφή προσανατολισμό. Στα 2.44'' πριν το τέλος του α' δεκαλέπτου, η Ρεάλ βρέθηκε στο +6 μετά από τρίποντο του Μίροτιτς (9-15) και ο Πεδουλάκης κάλεσε σε τάιμ άουτ εσπευσμένα, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι.
Ο Λάσμε με 1/2 βολές έγραψε το 12-16 του α' δεκαλέπτου, με τον Παναθηναϊκό να έχει μόλις 2 λάθη αλλά μόλις 4/12 δίποντα και 0/7 τρίποντα.

Με όπλο την άμυνά του ξέφυγε

Στο ξεκίνημα του β' δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει για τρία λεπτά την Ρεάλ Μαδρίτης και με σερί 6-0 βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 18-16, πριν ο Κάρολ με μία τρίποντη βόμβα δώσει ανάσα στην ομάδα του (18-21). Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 25-24 και με όπλο την άμυνα του υποχρέωσε τη Ρεάλ σε συνεχή λάθη.
Για περίπου ένα τρίλεπτο οι Μαδριλένοι έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα... Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έτρεχε στον αιφνιδιασμό, είχε το εύκολο καλάθι, ήξερε τι να κάνει μέσα στο παρκέ, τον Διαμαντίδη στον άσο, τον Κίτσεν στο "2", το Ματσιούλις στο "3", τον Πάνκο στο "4" και τον Λάσμε στο "5".
Με καλάθι και φάουλ του Ματσιούλις, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν για πρώτη φορά στο +12 (38-26) και ο κόσμος ξεσηκώθηκε για τα καλά στις εξέδρες. Η Ρεάλ όμως που μέχρι εκείνο το σημείο, τα είχε σπάσει ξεκίνησε να τα βάζει και με τρία διαδοχικά τρίποντα μείωσε σε 42-35 με την εκπνοή του ημιχρόνου. Οι "πράσινοι" χρειάζονταν συνεχή προσήλωση στην άμυνα τους για να κρατήσουν το προβάδισμα κι ένα καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα (είχαν 1/11 έναντι 8/17).

Έλεγχος του ρυθμού κι αιφνιδιασμοί

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να μπει στο β' ημίχρονο με την ίδια κεκτημένη ταχύτητα, αλλά στις πρώτες δύο φάσεις Ούκιτς και Σχορτσανίτης έχασαν λέι απ. Η Ρεάλ μείωσε στους 5 (42-37), όμως οι "πράσινοι" με ένα τρίποντο του Μπράμου βρήκαν τη λύση που έψαχναν.
Ακολούθησε ένα σερί 9-0 από πλευράς παικτών Πεδουλάκη που έτρεξαν και πάλι στον αιφνιδιασμό, έκλεψαν μπάλες και βρέθηκαν για πρώτη φορά στο +14 (51-37) μετά από βολές του Μπράμου. Οι Ισπανοί μείωσαν στους 10 (51-41), όμως με το Διαμαντίδη να πετυχαίνει καλάθι και φάουλ, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά με 15 πόντους διαφορά (61-46).
Ο τελευταίος στο 1.39'' πριν το τέλος του δεκαλέπτου πέρασε για να πάρει μερικές ανάσες στον πάγκο, αλλά επέστρεψε γρήγορα μετά το ερ μπολ του Κίτσεν. Ένα καθοριστικό καλάθι του Λάσμε στον οποίο ταίριαζε περισσότερο στο παιχνίδι, απ' ότι στο Σχορτσανίτη, έκανε το σκορ 65-52 στο τέλος του γ' δεκαλέπτου.

Διατήρησε την ψυχραιμία του και τη διαφορά

Στο δ' δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός δεν είχε παρά να κρατήσει το ίδιο μοτίβο με τρέξιμο στον αιφνιδιασμό... Ο Κίτσεν με δύο καλάθια έκανε το 69-55 και όσο η διαφορά έμενε σε διψήφιο αριθμό πόντων οι γηπεδούχοι είχαν το καθαρό μυαλό (και την έλλειψη άγχους) για να πηγαίνουν σε "σωστές" επιθέσεις.
Ένα γρήγορο σερί 5-0 από πλευράς Ρεάλ έκανε το σκορ 69-60, όμως μία ωραία συνεργασία του Διαμαντίδη με το Λάσμε έδωσε ανάσα στον Παναθηναϊκό. Η συμπλήρωση του 5ου φάουλ πολύ γρήγορα έδινε βολές στη Ρεάλ που είχε το μπόνους ενώ η ίδια είχε 0 φάουλ μέχρι και το 37' (3.13'' πριν το τέλος του αγώνα). Ο Κάρολ μείωσε σε 71-64, όμως οι Λάσμε και Πάνκο (2) έδωσαν ανάσες για το 77-64.
Ο κόσμος έπαιξε από εκεί και πέρα το δικό του ρόλο στην αναμέτρηση, γιουχάροντας τη Ρεάλ και επευφημώντας τους παίκτες του Πεδουλάκη. Τελικά, ο Πάνκο με σουτ από τα τρία μέτρα έγραψε το 79-68.
Τα δεκάλεπτα: 12-16, 42-35, 65-52, 79-68






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Football Highlights