CONSTRUCTION FOR BLOG


Το ιστολόγιο είναι υπό κατασκευή

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

Είσοδος διαχειριστή

Όνομα χρήστη

Κωδικός

Trending Template

About Us

Bet770

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Οι έντεκα του Κρόιφ!

Ο Γιόχαν Κρόιφ παρουσίασε στη Βαρκελώνη το καινούργιο του βιβλίο με τίτλο «Ποδόσφαιρο, η φιλοσοφία μου». Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο «Flaco» ρωτήθηκε και έδωσε τη δική του ιδανική ενδεκάδα, στην οποία επέλεξε τον Πεπ Γουαρδιόλα. Διαβάστε στο Sport24.gr τους υπόλοιπους δέκα, αλλά και γιατί το βιβλίο τιμάται προς 14.65 ευρώ! (φωτογραφίες)



Ο Γιόχαν Κρόιφ παρουσίασε στη Βαρκελώνη το καινούργιο του βιβλίο με τίτλο «Ποδόσφαιρο, η φιλοσοφία μου».
Ανάμεσα σε άλλα ενδιαφέροντα που δήλωσε στους δημοσιογράφους, έδωσε και τη δική του ιδανική ενδεκάδα.
Ο Γιόχαν Κρόιφ παρουσίασε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στη Βαρκελώνη το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο «Ποδόσφαιρο, η φιλοσοφία μου». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν φίλοι και συνεργάτες του Ολλανδού, καθώς και αρκετοί δημοσιογράφοι. Ο «Flaco» (λιγνός, το παρατσούκλι του στην Ισπανία), ο οποίος έφτασε στην αίθουσα συνοδευόμενος από τον φίλο του και πρώην πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, απάντησε σε πολλές ερωτήσεις και έδωσε τη γνώμη του για διάφορα θέματα της επικαιρότητας.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της βραδιάς ήταν όταν ο Κρόιφ κλήθηκε να δώσει τη δική του ιδανική ενδεκάδα. Ο Ολλανδός συμπεριέλαβε σε αυτήν μόνο παίκτες που έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αφήνοντας μάλιστα τον εαυτό του εκτός. Στο τέρμα επέλεξε τον Γιασίν και στην άμυνα τους Φραντς Μπεκενμπάουερ, Κάρλος Αλμπέρτο και Ρούουντ Κρολ. Ως μοναδικό καθαρόαιμο χαφ ο «Flaco» διάλεξε τον Πεπ Γουαρδιόλα και μπροστά του παρέταξε την επιθετική αφρόκρεμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου: Μαραντόνα, Πελέ, Ντι Στέφανο, Γκαρίντσα, Μπόμπι Τσάρλτον και Πιτ Κάιζερ.
Στη συνέχεια ο Κρόιφ μίλησε για το πλεονέκτημα που έχουν οι «μπλαουγκράνα» έναντι της Ρεάλ στο πρωτάθλημα, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι η στιγμή για «μαδριδίτιδα», αλλά για να συνεχίσει η ομάδα στο σωστό δρόμο στον οποίο βρίσκεται και να εκμεταλλευτεί τη διαφορά των οχτώ βαθμών. Ο Ολλανδός είχε μόνο καλά λόγια για τον Βιλανόβα και την ομάδα του.
«Ανάμεσα στον Τίτο και τον Πεπ δεν υπάρχουν διαφορές, αμφότεροι γνώριζαν πάντα τι εστί Μπαρτσελόνα. Κατάλαβαν και οι δυο ότι το σημαντικό είναι το σύνολο και έτσι αντιλαμβάνονται το ρόλο τους, προσφέροντας σημαντικό έργο. Ο προπονητής μιας ομάδας όπως η Μπάρσα δε χρειάζεται να διδάξει τίποτα στους παίκτες. Φτάνει να διαχειρίζεται σωστά τα αποδυτήρια και σε αυτόν τον τομέα ο Βιλανόβα τα καταφέρνει περίφημα».
Για μια ακόμα φορά ο Κρόιφ υποστήριξε ότι το να έχεις υπάρξει ποδοσφαιριστής, είναι πάντοτε ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την προπονητική και χωρίς να αναφέρει τον Μουρίνιο, αλλά χαμογελώντας με νόημα, πρόσθεσε: «Αν ήσουν καλός ποδοσφαιριστής, αυτό σε βοηθάει ή σου δίνει προβάδισμα για να γίνεις ένας προπονητής με εγγυήσεις». Ο Ολλανδός αναφέρθηκε και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, λέγοντας ότι δίνεται πλέον μεγαλύτερη σημασία στην τακτική από ότι στην τεχνική, δίνοντας τη δική του άποψη για το κλειδί της επιτυχίας: «Η ταχύτητα στην εκτέλεση είναι απαραίτητη και αυτό είναι κάτι που μαθαίνεται μόνο στις αλάνες».
Αμετακίνητος εραστής του 4-3-3 (που μπορεί να μετατραπεί και σε 3-4-3), όπως δήλωσε, ο Κρόιφ δικαιολόγησε ως εξής τη φιλοσοφία του: «Αυτό το σύστημα σου επιτρέπει να καλύπτεις όλους τους χώρους του γηπέδου και να έχεις ελευθερία σε κάθε μια από τις γραμμές όπου έχεις διαθέσιμους παίκτες». Ο Ολλανδός, ο οποίος αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους, εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο το βιβλίο του κοστίζει 14.65 ευρώ. Το «14» είναι ο αριθμός με τον οποίο δοξάστηκε στην ποδοσφαιρική του καριέρα, ενώ το «65» είναι η σημερινή του ηλικία!
Τέλος, να προσθέσουμε ότι ο μεγάλος Γιόχαν Κρόιφ βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην οριστική του αποχώρηση από τους πάγκους. Το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Καταλονίας με τη Νιγηρία, το οποίο θα διεξαχθεί στις 2 Ιανουαρίου του 2013, θα είναι και το τελευταίο του Ολλανδού με την προπονητική ιδιότητα.

Πηγή: As


Βίντεο: Το εκπληκτικό γκολ του Γιόχαν Κρόιφ απέναντι στην Ατλέτικο, τερματοφύλακας της οποίας ήταν ο Μιγκέλ Ρέινα, πατέρας του Πέπε Ρέινα της Λίβερπουλ (22-12-1973)



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Football Highlights