CONSTRUCTION FOR BLOG


Το ιστολόγιο είναι υπό κατασκευή

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

Είσοδος διαχειριστή

Όνομα χρήστη

Κωδικός

Trending Template

About Us

Bet770

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ο Μπράμος, η ψυχή και το σπουδαίο "διπλό"

Ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων πέρασε από την Ιταλία και το Sport24.gr αναλύει το παιχνίδι του Μάικ Μπράμου, το ντεμπούτο του Μπανκς, αλλά και την ψυχωμένη εμφάνιση όλων (vid)




Ο "εφτάψυχος" Παναθηναϊκός πέρασε πανάξια από την Ιταλία, σφραγίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στο TOP-16, μετά τη νίκη του με σκορ 71-69 επί της Καντού.
Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να παίζει στην Ιταλία με την πλάτη στον τοίχο την Παρασκευή το βράδυ... Όχι μόνο επειδή χρειαζόταν πάση θυσία τη νίκη που ουσιαστικά θα του χάριζε την πρόκριση στο TOP-16 της διοργάνωσης, αλλά και γιατί βρέθηκε χωρίς δύο βασικούς του παίκτες στην Ιταλία (Σχορτσανίτης, Πάνκο).


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή... Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στην Ιταλία με ψυχή και πάθος. Η διάθεση που έβγαλαν στο παρκέ οι παίκτες του Πεδουλάκη ήταν τρομερή και φάνηκε από την εξαιρετική τους επίδοση και στα ριμπάουντ.
Από το ξεκίνημα του αγώνα, οι "πράσινοι" έδειξαν χαρακτήρα, πήραν το προβάδισμα, έπαιξαν ψυχωμένα και παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν στην Ιταλία χωρίς τον ογκόλιθο τους, Σοφοκλή Σχορτσανίτη, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες.
Αν μάλιστα, δεν έκαναν τόσα πολλά λάθη (22 τον αριθμό) είναι βέβαιο πως θα περνούσαν από την Ιταλία με μεγαλύτερη ευκολία και λιγότερο άγχος.

Και οι 8 ήταν υπέροχοι

Σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για την Καντού, ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν είχε την πολυτέλεια να κάνει μεγάλο ροτέισον... Και οι 8 παίκτες που χρησιμοποίησε πάντως, ήταν υπέροχοι και είχαν άπαντες μερίδιο στο "διπλό" της ομάδας.
Ακόμα και ο Άρμστρονγκ που πέτυχε μόλις 1 πόντο, δέχτηκε να βοηθήσει τους "πράσινους" κι ενώ ήταν έτοιμος να αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες, λύνοντας το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό. Οι απουσίες των Σχορτσανίτη, Πάνκο και Σκορδίλη υποχρέωναν τον "Αρτζι" να χρησιμοποιήσει τον Αμερικανό που ήταν έτοιμος να φύγει για άλλες... πολιτείες.
Για μία ακόμα φορά, ο Διαμαντίδης μπορεί να έδειχνε πελαγωμένος σε μερικά σημεία του αγώνα, όμως στο τέλος έπαιξε με μυαλό, πέτυχε το κρίσιμο τρίποντο με το οποίο ισοφάρισε σε 66-66 στο 38', έδωσε την ασίστ στο Λάσμε για να καρφώσει και έπαιξε φοβερή άμυνα στο τέλος.
Ο τελευταίος ήταν και πάλι φοβερός στην άμυνα, πρόσθεσε και 7 πόντους στην επίθεση, μάζεψε 6 ριμπάουντ και φιλοδώρησε με 3 τάπες τους αντιπάλους του. Ο "γνωστός" Λάσμε δηλαδή που είναι πολύ σημαντικός σε όλους τους τομείς και φρόντισε να καλύψει επάξια τις απουσίες των ψηλών.
Οι 6 πόντοι του Ματσιούλις σε συνδυασμό με τα 6 ριμπάουντ που κατέβασε ήταν μία εξαιρετική συγκομιδή από τον Λιθουανό που δείχνει πως μπορεί να βοηθάει ακόμα κι όταν δεν βρίσκεται στη μέρα του (0/3 τρίποντα). Θετικός και ο Κίτσεν που έπαιξε για 14 λεπτά, πέτυχε 2 πόντους και μάζεψε 4 ριμπάουντ, δίνοντας ανάσες στην περιφέρεια.
Και φτάνουμε στους ανέτοιμους... Ο Ούκιτς (7π.) έπαιξε χωρίς να έχει κάνει καμία προπόνηση, μετά τη θλάση που υπέστη την περασμένη Πέμπτη στο παιχνίδι με τη Ρεάλ, ο Τσαρτσαρής (3π.) έκανε μόλις μία προπόνηση κι έπαιξε με ένεση, όντας επηρεασμένος από την απουσία του λόγω του διαστρέμματος που τον ταλαιπώρησε, ενώ ο Μπανκς έκανε το ντεμπούτο του με την "πράσινη" φανέλα.

Το ντεμπούτο του Μπανκς

Ο Αμερικανός γκαρντ, όχι μόνο ήταν θετικός στο ντεμπούτο του, αλλά βοήθησε και σημαντικά στην κατάκτηση της νίκης. Οργάνωσε επιθέσεις, έδωσε επιθετικές ανάσες, μοίρασε ασίστ και γενικότερα έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τη νέα του ομάδα.
Παράλληλα, έπαιξε με τρομερό πάθος... Όλοι είδαμε πως πανηγύριζε τα καλάθια του, έδειξε πως μπορεί να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα με δεδομένο ότι έχει ενσωματωθεί μόλις λίγες ημέρες στις προπονήσεις της ομάδας και ότι είναι αρκετά καλός σουτέρ.
Το ντεμπούτο του ήταν κάτι παραπάνω από φιλόδοξο και γενικότερα κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις... Όχι μόνο γιατί πέτυχε 9 πόντους, αλλά και γιατί μοίρασε 3 ασίστ, μάζεψε 2 ριμπάουντ, έκανε 2 κλεψίματα και κέρδισε 3 φάουλ.

Το άλλο πρόσωπο του Μπράμου...

Δεν πάνε πολλές μέρες, από τότε που ο Μάικ Μπράμος δήλωνε στο Sport24.gr ότι ο ρόλος του στον Παναθηναϊκό είναι να παίζει αμυντικά και να... εξολοθρεύει τους αντιπάλους του. Μόλις μία εβδομάδα αργότερα, ο Έλληνας σμολ φόργουορντ του "τριφυλλιού" απέδειξε περίτρανα ότι όχι μόνο μπορεί να φανεί χρήσιμος στο σκοράρισμα αλλά και να "σκοτώνει" τους αντιπάλους τους με το σουτ έξω από τα 6.75μ.
Με αντίπαλο την Καντού λοιπόν, ο Μάικ Μπράμος όχι μόνο δεν αμέλησε τα αμυντικά του καθήκοντα αλλά ήταν και εξαιρετικός στην επίθεση. Τελείωσε το παιχνίδι με 21 πόντους, 0/1 διποντα, 7/9 τρίποντα, φέρνοντας στα πρόθυρα νευρικής κρίσης τον Αντρέα Τρινκέρι που δεν μπορούσε να τον σταματήσει με τίποτα.
Παράλληλα, μάζεψε 9 αμυντικά ριμπάουντ, όντας πρώτος ριμπάουντερ για την ομάδα του και συγκέντρωσε 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.
 

Η πρόκριση στο TOP-16

Κακά τα ψέματα, με το διπλό στην Ιταλία, πλέον ο Παναθηναϊκός όχι μόνο είναι πιο άνετος σε ότι έχει να κάνει με την πρόκριση στο TOP-16, αλλά σχεδόν την έχει αγκαλιάσει.
Κι αυτό γιατί πλέον, έχει μέσα στην έδρα του, την Ολίμπια Λιουμπλιάνας και την Φενέρμπαχτσε προκειμένου να τη "σφραγίσει" κι επισήμως. Ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι και με τον κόσμο στο πλευρό του, αναμένεται να εκμηδενίσει και μαθηματικά τις όποιες ελπίδες της Καντού.
Στο φινάλε του α' γύρου, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει και τη Χίμκι στη Ρωσία, όπου θα έχει την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του εν όψει του TOP-16 της Ευρωλίγκας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Football Highlights