CONSTRUCTION FOR BLOG


Το ιστολόγιο είναι υπό κατασκευή

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

Είσοδος διαχειριστή

Όνομα χρήστη

Κωδικός

Trending Template

About Us

Bet770

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Τα...(Un)fair play που έγραψαν ιστορία!

Με αφορμή την μη τήρηση του Fair Play από τον Αντριάνο της Σαχτάρ Ντόνετσκ το Sport24.gr παρουσιάζει πέντε περιπτώσεις όπου ο υπερβάλλων ζήλος των ποδοσφαιριστών οδήγησε από παρεξήγηση μέχρι και ξύλο!



Ο Βραζιλιάνος φορ της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Αντριάνο κατάφερε να γίνει αρνητικός πρωταγωνιστής της ομάδας του παρά τη νίκη με 5-2 επί της Νόρτζελαντ.


Οι Ουκρανοί εκτέλεσαν ελεύθερο στέλνοντας την μπάλα στην περιοχή των Δανών προκειμένου να τηρηθεί το fair play.
Ο Βραζιλιάνος όμως είχε διαφορετική άποψη, αφού έτρεξε, απέσπασε την μπάλα, ντρίμπλαρε τον γκολκίπερ Χάνσεν και ισοφάρισε εν τέλει σε 1-1.

Όπως ήταν λογικό, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν έντονα για το (un)fair play του άσου της Σαχτάρ.
Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που παρατηρούνται τέτοιους είδους φαινόμενα.
Πριν από περίπου έξι μήνες συνέβησαν απίθανα πράγματα στη Νορβηγία και συγκεκριμένα στο ματς Λίλεστρομ-Μπραν.
Ο αρχηγός των φιλοξενούμενων Μιέλντε, προκειμένου να τηρήσει το fair-play σούταρε πίσω από τη σέντρα αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Στην επόμενη φάση η Λίλεστρομ σκόραρε ανενόχλητη!
"Είναι το πιο τρελό πράγμα που έχω δει στη ζωή μου στο νορβηγικό ποδόσφαιρο. Αυτές οι εικόνες θα κάνουν τον γύρο του κόσμου" ανέφερε χαρακτηριστικά ο τηλεσχολιαστής της μετάδοσης, Μόρτεν Λάνγκλι.
 
Εντός συνόρων στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής μεταξύ Παναιτωλικού και ΠΑΣ Γιάννινα στη σεζόν 2010/2011 έληξε ισόπαλο 1-1.
Ο "Άγιαξ της Ηπείρου" ωστόσο ισοφάρισε με γκολ του Φουρτάδο στο 75΄ το οποίο είχε ως συνέπεια να προκληθεί  γενική σύρραξη και συμπλοκές μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.
Ο λόγος ήταν πως, αρχικά ο Παππάς ενώ ήταν στην επίθεση για τον Παναιτωλικό, πέταξε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου, διότι είχε πέσει στο έδαφος ένας παίκτης του ΠΑΣ.
Ο Ντάσιος έκανε από την άμυνα των φιλοξενούμενων βαθιά σέντρα προς την εστία του Τζενάμο θέλοντας να τηρήσει το  Fair Play, οι αμυντικοί του Παναιτωλικού σταμάτησαν με τον Φουρτάδο να παίρνει την μπάλα να μπαίνει στην περιοχή και να ισοφαρίζει σε 1-1.
 
Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα σε ματς αραβικού πρωταθλήματος. Ο επιθετικός  αρχικά δεν τήρησε το fair play και επιχείρησε να σκοράρει.  Στην προσπάθειά του να τα καταφέρει καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του.
Τελικά έστω και με καθυστέρηση αποκαταστάθηκε η τάξη, καθώς εκείνος που επέλεξε να το εκτελέσει αστόχησε σκόπιμα κάνοντας ένα χλιαρό σουτ.
Στη Βραζιλία ποδοσφαιριστής της Φιγκεϊρένσε αποβλήθηκε επειδή δεν τήρησε το Fair Play σκοράροντας μετά από ελεύθερο!
Το συγκεκριμένο περιστατικό καταγράφηκε στον ματς με την Μπαία σε επίπεδο U-20. O Πότκερ, έκανε κοντρόλ, ντρίμπλαρε τον αντίπαλο αμυντικό και πλάσαρε εύστοχα πριν τον πάρουν στον κυνήγι οι ποδοσφαιριστές της Μπαία.

Στην Ιταλία, ο αγωνιστικός χώρος που διεξήχθη το ματς μεταξύ των Φότζια και Τζέλα μετετράπη σε... ρινγκ. Πως συνέβη;
Πέντε λεπτά απέμεναν για τη λήξη του παιχνιδιού, η Τζέλα ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1 και ο άσος της Φότζια, Μπαρτόζ Σάλομον στο έδαφος, τραυματισμένος.
Οι ποδοσφαιριστές της Τζέλα πέταξαν την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου προκειμένου να προσφερθούν στον αντίπαλο οι πρώτες βοήθειες, αλλά οι παίκτες της Φότζια... αγνόησαν το fair play, πιάνοντας εξ' απήνης τους αντιπάλους, σκοράροντας με αυτό τον τρόπο την ισοφάριση (σ.σ. 2-2).
 

http://www.sport24.gr/football/Kosmos/ta_un_fair_play_poy_egrapsan_istoria.2019436.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Football Highlights