CONSTRUCTION FOR BLOG


Το ιστολόγιο είναι υπό κατασκευή

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

Είσοδος διαχειριστή

Όνομα χρήστη

Κωδικός

Trending Template

About Us

Bet770

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

«Γιατί έφυγα από τον ΠΑΟ»


«Γιατί έφυγα από τον ΠΑΟ» Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποκάλυψε ότι ο θείος του Θανάσης χρωστάει, με την ιδιότητα του (πρώην) αφεντικού του Παναθηναϊκού, μισθούς στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, καταδεικνύοντας το οικονομικό ως έναν από τους βασικούς λόγους 
που ο «Ζοτς» έφυγε το καλοκαίρι από το «Τριφύλλι».

Ο Σέρβος υπέρ - επιτυχημένος προπονητής, πάντως, δεν αναφέρθηκε καθόλου σε αυτό το ζήτημα, όταν ρωτήθηκε για τους λόγους του «διαζυγίου», σε συνέντευξη που έδωσε στο ισπανικό περιοδικό «Gigantes del Basket» από την κωμόπολη Αλέγια, η οποία βρίσκεται περί τα δέκα χιλιόμετρα έξω από την Βαρκελώνη και όπου ο Ομπράντοβιτς περνάει τον χρόνο «αποτοξίνωσης» του από το μπάσκετ.

«Εγώ είχα από καιρό στο μυαλό μου το να ξεκουραστώ για έναν χρόνο» αποκάλυψε αρχικά ο οκτάκις πρωταθλητής Ευρώπης (πέντε φορές με τον Παναθηναϊκό), προσθέτοντας πως «αυτό το καλοκαίρι, και ύστερα από 13 χρόνια στον Παναθηναϊκό, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλό και για τους δύο, για τον σύλλογο και για μένα, ένας τέτοιος χρόνος».
Λογικό, θα πει κάποιος, ακόμα και αν υπήρχε οικονομικό ζήτημα στην μέση, να μην το αναφέρει (από σεβασμό στα όσα έζησε στην Ελλάδα) ο Ομπράντοβιτς. Ο Ζέλικο, όμως, επισημαίνει στη συνέχεια ότι απέρριψε τις προτάσεις που του έγιναν γιατί είχε αποφασίσει να σταματήσει και δεν τον απασχολούσαν καθόλου τα χρήματα.
«Ξέρω ότι μίλησαν με τον μάνατζέρ μου, αλλά η απόφαση είχε παρθεί και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ποτέ δεν θα κινιόμουν με γνώμονα τα λεφτά. Μετά από 21 χρόνια προπονώντας ξέρω τι μπορώ να ζητήσω από μια ομάδα για να αισθάνομαι ευτυχισμένος, αλλά μέσα σε αυτά που μπορώ να ζητήσω, δεν είναι τα χρήματα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Ομπράντοβιτς, ο οποίος εξήγησε ακόμα πως «θα αποτελούσε κίνητρο ένα πρότζεκτ που θα με ενθουσίαζε. Και για να γίνει αυτό, θα έπρεπε να μου προσφέρει την δυνατότητα να είμαστε ανταγωνιστικοί, να μπορούμε να διεκδικούμε τίτλους στην Ευρώπη. Και, πάνω απ' όλα, να θέλει η οικογένειά μου να πάμε στο μέρος απ' όπου θα έρθει αυτή η πρόταση, Αλλά για να αποφασίσω για κάποια επιλογή, απομένει ακόμα πολύς χρόνος».
«Γιατί έφυγα από τον ΠΑΟ»
Αυτός ο χρόνος ξεκούρασης επιτρέπει στον Ομπράντοβιτς να αφιερώνει πολύ καιρό στον 13χρονο υιό του Τζόρτζε, ο οποίος αγωνίζεται στους μικρούς της Μπανταλόνα και, όπως ο πατέρας του, παίζει στην θέση του πλέι μέικερ.
«Τι θέση θα μπορούσε να παίζει άλλωστε;» αναρωτιέται χαμογελώντας ο Ζέλικο, προσθέτοντας για τον κανακάρη του πως «δεν τον βλέπω πολύ να παίζει γιατί θέλω να τον αφήσω να πάρει τον δρόμο του. Προπονείται δύο φορές την εβδομάδα, παίζει και διασκεδάζει. Αν καθοδηγεί όπως εγώ μέσα στο γήπεδο;
Διαθέτει, πάντως, αρκετό. τσαμπουκά» συμπληρώνει, πάντα με καλή διάθεση, ο Ομπράντοβιτς για τον μικρό, τον οποίο η Μπανταλόνα θα ήθελε να κρατήσει μόνιμα στις τάξεις της. Γνωρίζει, όμως, ότι ο Τζόρτζε (με τον οποίο ο Ζέλικο φωτογραφήθηκε για τις ανάγκες του περιοδικού) θα πάει εκεί όπου θα εργαστεί του χρόνου ο μπαμπάς Ομπράντοβιτς, ο οποίος θα μοιράζει φέτος τον χρόνο του μεταξύ Αλέγια (εκεί αγόρασε σπίτι κοντά στην θάλασσα πριν από 13 ολόκληρα χρόνια) και Βελιγράδι, όπου θα πηγαίνει για να βλέπει την μητέρα του.
«Οπου και αν δούλεψα ήμουν ευτυχισμένος, γιατί είμαι ένας πολύ ανοιχτός άνθρωπος που προσαρμόζεται στον τόπο όπου φτάνει» καταλήγει ο Ομπράντοβιτς, η φιλοσοφία του οποίου στο μπάσκετ είναι απλή: «Να βάζεις έναν πόντο περισσότερο από τον αντίπαλο (σ.σ. γελάει)». Ο Ζέλικο ξεκαθαρίζει ότι «η ομάδα πρέπει να είναι οικογένεια και ότι συμβαίνει στα αποδυτήρια να μην βγαίνει προς τα έξω. Πρέπει να υπάρχει μεγάλος σεβασμός μεταξύ όλων των μελών της ομάδας».
Ο Σέρβος δεν δίστασε και να προτείνει τι πρέπει να γίνει κατά την γνώμη του στο μέλλον, ώστε το ευρωπαϊκό μπάσκετ να μην κινδυνεύσει με αφανισμό. «Μια κλειστή Ευρωλίγκα. Δεν βλέπω άλλη λύση. Αν δεν το κάνουμε, θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα έρθει το ΝΒΑ, θα δημιουργήσει μια περιφέρεια στην Ευρώπη και αυτό θα σημάνει τον θάνατο του ευρωπαϊκού μπάσκετ ως τέτοιου. Είναι καλύτερα να φανούμε εμείς ικανοί στο να οργανωθούμε και να φέρουμε εις πέρας αυτό το πρότζεκτ» τόνισε ο 52χρονος τεχνικός, δίνοντας και. λεπτομέρειες γι' αυτό το σχέδιο.
«Στα πρωταθλήματα θα αγωνίζονταν οι ομάδες που δεν παίρνουν μέρος στην Ευρωλίγκα και αυτές της Ευρωλίγκας θα συμμετείχαν στην τελική φάση των πρωταθλημάτων, εκεί περί τον Μάιο». Ακούτε, κύριε Τζόρντι Μπερτομέου;


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Football Highlights