CONSTRUCTION FOR BLOG


Το ιστολόγιο είναι υπό κατασκευή

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

Είσοδος διαχειριστή

Όνομα χρήστη

Κωδικός

Trending Template

About Us

Bet770

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Άρης - Skoda Ξάνθη 0-0 - Super League


Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση Άρη-Ξάνθης. Αρκετές οι καλές ευκαιρίες στο ματς, με τον Άρη να μένει... χαμηλά στη βαθμολογία και την Ξάνθη να παίρνει πολύτιμο βαθμό.
Με σύστημα 4-4-2 και νέα πρόσωπα το νεαρό Καραγιάννη (ντεμπούτο στη Σούπερ Λίγκα) και τον Πουλίδο στην άμυνα, ξεκίνησε το παιχνίδι ο Άρης, απέναντι στο 4-5-1 της Ξάνθης.

Από το πρώτο λεπτό φάνηκε ποια ομάδα "καιγόταν" για τη νίκη και αυτή ήταν η γηπεδούχος. Μέχρι το 13', πάντως, δεν κουνήθηκε... φύλλο, με τις δύο ομάδες να αμύνονται και να αναλώνονται σε παιχνίδι λαθών, με τους "κίτρινους" να έχουν -απλώς- μια πρωτοβουλία.

Στο 14' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον Άρη.Ο Κοέλιο, έγινε αποδέκτης της μπάλας, έφερε τη μπάλα στο "καλό" του πόδι το αριστερό, αλλά το σουτ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν να βρουν κενούς διαδρόμους, με τους Γιαννιώτα (κατά κύριο λόγο), Σουνά και Καραγιάννη να παίρνουν μπάλες και να δοκιμάζουν επελάσεις στη μικρή περιοχή, και από τις δύο πτέρυγες. Ο Γιαννιώτας ειδικά είχε πιο ελεύθερο ρόλο, κινούμενο και στα δύο άκρα, και βγάζοντας αρκετές σέντρες, σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Αυτό, όμως,δε σήμαινε και τη δημιουργία φάσεων. Μέχρι το 21', ο Άρης είχε την κατοχή, πίεζε χωρίς ουσία.

Στο 23' ο Γιαννιώτας στο όριο της μικρής περιοχής δοκίμασε το σουτ, με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και σε ένα 3λεπτο πίεσης, από πλευράς Άρη, ο Αγκάνθο έπιασε την εξ' επαφής κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Γιαννιώτα, αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε ενστικτωδώς, σωζοντας την ομάδα του.

Η Ξάνθη από την πλευρά της, είχε έρθει με στόχο να κρατησει το μηδέν παθητικό και ό,τι καλύτερο προκύψει επιθετικα, μέσα από αντεπιθέσεις, στηριζόμενη στους Μαρσελίνιο και Μαρίν. Οι επιθετικοί μέσοι των φιλοξενουμένων, ωστόσο, δεν ήταν κινητικοί, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Στο 32' και πάλι ο Αγκάνθο θέλησε να απειλήσει, επιχειρώντας μια λόμπα εκτός περιοχής, με το Λόντιγκιν να βλέπει τη μπάλα να περνά άουτ.

Και όμως η Ξάνθη ήταν αυτή που είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο 38'. Ο Μαρίν έκλεψε τη μπάλα, έφυγε γρήγορα από τα δεξιά, πέρασε το Γιαννίτση, αλλά η πάσα του στον Ονουάτσι δεν μετατράπηκε σε ασσίστ. Κι αυτό γιατί ο Νιγηριανός, σούταρε από το ένα μέτρο, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη. Κακή τοποθέτηση του σώματος από τον έμπειρο φορ, που τέτοιες φάσεις δύσκολα τις χάνει.

Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε στους γηπεδούχους. Ο Γιαννιώτας επιχείρησε το γυριστό σουτ, λίγο πίσω από το σημείο του πέναλτυ, μετά από σέντρα του Καζναφέρη, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ούτε... δευτερόλεπτο δεν κράτησε καθυστερήσεις ο Στυλιάρας, ο οποίος δέχθηκε τις αποδοκιμασίες της κερκίδας σε μία φάση, όταν ο Γιαννιώτας ανατράπηκε από δύο παίκτες της Ξάνθης, εντός περιοχής, με τον ρέφερι να δείχνει "παίζεται".

Λίγες φάσεις... μηδέν γκολ

Χωρίς κάποια αλλαγή επανήλθαν στον αγωνιστικό χώρο οι δυο ομάδες για το δεύτερο ημίχρονο. Το παιχνίδι δεν άλλαξε ούτε μορφή ούτε ροή, με τους "κίτρινους" να έχουν εδαφική υπεροχή και να προσπαθούν να αναπτυχθούν με τους Γιαννιώτα και Σουνά, που βρίσκονταν σε σταθερά υψηλά στάνταρ απόδοσης, συνεπικουρούμενοι σε σημαντικό βαθμό από τον Αγκάνθο, ο οποίος βοηθούσε πολύ στην ανάπτυξη.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 53'. Σουνάς και Αγκάνθο "έκρυψαν" τη μπάλα, με τον Έλληνα μέσο να ξεμαρκάρεται και να σουτάρει, αλλά το σουτ του να κοντράρει σε σώματα αμυντικών. Η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και κάτοχός της έγινε ο Καραγιάννης, ο οποίος από τα δύο μέτρα έχασε απίστευτη ευκαιρία, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Τραβούσαν τα "μαλλιά" τους όλοι στο "Βικελίδης".

Η επόμενη φάση σημειώθηκε στο 60', όταν ο Αγκάνθο εκτέλεσε απευθείας φάουλ, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Ιδια μορφή του αγώνα, με τον Άρη να έχει κατοχή και την Ξάνθη να αμύνεται.

Στο 65' η SKODA έκανε αλλαγή με τον Πλατέλλα να παίρνει τη θέση του Μαρσελίνιο, ο οποίος κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Οι παίκτες του Ουζουνίδη "ζωντάνεψαν" προς στιγμή, έχοντας δύο σουτ με Ντάνι (άουτ) και Ονουάτσι (μπλόκαρε ο Βελλίδης), τη στιγμή που στον αγώνα είχε μπει και ο Μαρκόφσκι στη θέση του Μαρίν.

Ο Αλκαράθ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 77', με τον Τριανταφυλλάκο να παίρνει τη θέση του Καραγιάννη.

Στο 78' παραλίγο να έμπαινε ένα γκολ από... κόντρα. ο Γιαννιώτας σούταρε εκτός περιοχής και η μπάλα πήρε -μετά από κόντρα σε αντίπαλο- περίεργα φάλτσα, καταλήγοντας λίγο άουτ και ενώ ο Λόντιγκιν "εκτινάχθηκε" για παν ενδεχόμενο.

Στο 79' η Ξάνθη ολοκλήρωσε τις αλλαγές της, με τον Μπαξεβανίδη να μπαίνει αντί του Μάνταλου, ενώ ο Αλκαράθ απέσυρε τον Αγκάνθο (80"), για να βάλει τον Αγγελούδη.

Στο 82' η Ξάνθη λίγο έλειψε να πετύχει γκολ. Ο Ονουάτσι έφυγε ταχύτατα από τα δεξιά, μπήκε στη μικρή περιοχή, πλάσαρε το Βελλίδη, αλλά ο αρχηγός του Άρη "έβγαλε" με το πόδι, "ανακουφίζοντας" συμπαίκτες και κόσμο.

Η Ξάνθη για περισσότερο από 10 λεπτά έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και απείλησε την "κιτρινόμαυρη" εστία, αποτέλεσμα των αλλαγών του Ουζουνίδη.

Ο Άρης δεν εγκατέλειπε την προσπάθεια, με τους παίκτες του να δείχνουν αγωνιστικότητα, παρά το γεγονός πως είχαν αρκετό άγχος. Το 0-0, όμως, πλησίασε... επικίνδυνα και για τους δύο και ειδικά για τον Άρη, που βρίσκεται "κάτω" από την Ξάνθη στη βαθμολογία.

Στο 90' χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τον Άρη. Ο Καζναφέρης πέρασε 2-3 αμυντικούς, πάσαρε στον ξεμαρκάριστο Τριανταφυλλάκο, αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε.... ξεψυχισμένα άουτ, ενώ και στην επόμενη φάση ο Αγγελούδης ολιγώρησε, μέσα σε "ξεφωνητά".

Το 5λεπτο των καθυστερήσεων τελείωσε με τον Άρη να μένει χωρίς νίκης και αυτή την αγωνιστική.

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"
Διατητές: Δ. Στυλιάρα, Ι. Δημητριάδης, Σ. Γουργιώτης
Άρης (Λούκας Αλκαράθ): Βελλίδης, Καζναφέρης, Πουλίδο, Γιαννίτσης, Μαργαρίτης, Κοέλιο (89' Οικονομόπουλος), Παπαστεριανός, Καραγιάννης (77' Τριανταφυλλάκος), Σουνάς, Γιαννιώτας, Αγκάνθο (80' Αγγελούδης).
Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Μπέρτος, Βάλλας, Γούτας, Κομεσίδης, Φλίσκας, Ντάνι, Μαρίν (71' Μαρκόβσκι), Μάνταλος (79' Μπαξεβανίδης), Μαρσελίνιο (66' Πλατέλλας), Ονουάτσι.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Football Highlights