CONSTRUCTION FOR BLOG


Το ιστολόγιο είναι υπό κατασκευή

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον διαχειριστή.

Είσοδος διαχειριστή

Όνομα χρήστη

Κωδικός

Trending Template

About Us

Bet770

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΤΡΊΤΟ ΗΜΊΧΡΟΝΟ SUPERLEAGUE 18Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Με γκολ των Αλγερινών (Τζιμπούρ, Αμπντούν), ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 2-0 απέναντι στον ΠΑΣ, στο πρώτο ματς του Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο. Στο +13 η διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Ποιος είναι ο MVP και ποιος ο αδύναμος κρίκος.

 



Στην μετα-Ζαρντίμ εποχή ο Ολυμπιακός δεν παρουσιάστηκε πολύ διαφορετικός, αλλά σίγουρα πιο ορεξάτος και με δύο γκολ των Αλγερινών (Τζιμπούρ, Αμπντούν) κατάφερε να φτάσει στην 9η εντός έδρας νίκη του σε ισάριθμα ματς στην Superleague.
Οι Πειραιώτες με τον Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο τους και τον κόσμο να επιστρέφει στις εξέδρες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης", ήταν αρκετά καλή στο επιθετικό κομμάτι, όχι όμως και στην άμυνα, αφού αντιμετώπισαν προβλήματα από τον επικίνδυνο ΠΑΣ.
Οι Γιαννιώτες, που παρουσίασαν ένα καλό πρόσωπο στο φαληρικό γήπεδο και δεν φοβήθηκαν τον αντίπαλό τους, κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν μέχρι το 45', όμως δέχτηκαν ένα γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ένα γκολ που τους χάλασε τα σχέδια.
Στην επανάληψη οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν φωτιά στις αντεπιθέσεις. Τη λύση για τους γηπεδούχους έδωσε ο Ιμπαγάσα, που τρία λεπτά μετά την είσοδό του έβγαλε ασίστ στον Αμπντούν και το 2-0 τελείωσε την υπόθεση νίκη.
Μ' αυτό το αποτέλεσμα, οι "ερυθρόλευκοι" διατήρησαν το απόλυτο στο γήπεδό τους και αύξησαν την διαφορά τους από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, στους 13 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για ένα οφσάιντ στον Ίλιτς και ενώ το ματς ήταν στο 0-0 και ένα πέναλτι στο 82', με το οποίο θα είχαν την ευκαιρία να μειώσουν.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Καιρός: Αίθριος
Διαιτητής: Γεώργιος Δασκαλόπουλος(Κορινθίας)
Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας), Γεώργιος Γεωργιάδης (Κοζάνης)
Τέταρτος: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Παρατηρητής: Γεράσιμος Μαζαράκης (Κεφαλ/νιάς - Ιθάκης)
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Αντώνης Νικοπολίδης): Μέγιερι, Ντιακιτέ, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Γκρέκο (65' Ιμπαγάσα), Αμπντούν (77' Φετφατζίδης), Πίνο (72' Μήτρογλου), Μασάντο, Τζιμπούρ.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Ταμπάσης, Λίλα, Οικονόμου (55' Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς, Βίλα (81' Γιάκος), Γεωργίου (72' Νικλητσιώτης), Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης.
Γκολ: 45+1' Τζιμπούρ, 68' Αμπντούν
Κίτρινες: 35' Τζημόπουλος, 39' Γεωργίου

Ο αγώνας

Νικοπολίδης VS Χριστόπουλος
Η πρώτη ενδεκάδα που επέλεξε ο Αντώνης Νικοπολίδης ως πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού, δεν έκρυβε εκπλήξεις και αυτά που μπορούμε να σημειώσουμε είναι πως: 1ον ο Μοδέστο έμεινε στον πάγκο και τη θέση του πήρε ο Γκρέκο. 2ον ο Τοροσίδης (είχε ενοχλήσεις) και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος (κρίθηκε ανέτοιμος) έμειναν εκτός αποστολής. 3ον ήταν στην ενδεκάδα Πίνο και Αμπντούν, δείγμα πως ο Νικοπολίδης ήθελε να παίξει η ομάδα του φουλ επίθεση. 4ον  προτιμήθηκε ο Τζιμπούρ αντί του Μήτρογλου.
Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Χριστόπουλος δεν μπορούσε να υπολογίζει στους τιμωρημένους Ντε Βινσέντι, Κεϊτά, Πάντο και Φεγκρούς, ενώ δεν άλλαξε το αγαπημένο του 4-2-3-1.  Δείτε αναλυτικά πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες:
Με τον κόσμο να επιστρέφει στις εξέδρες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" μετά από αρκετό καιρό (λόγω των τελευταίων εξελίξεων και του καλού καιρού) και να δημιουργεί ζεστή ατμόσφαιρα, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν άργησαν να δείξουν τις άγριες διαθέσεις τους και να γίνουν το αφεντικό της αναμέτρησης. Οι ποδοσφαιριστές του Αντώνη Νικοπολίδη είχαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά, ενώ στο 11' άρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες.
"Αφεντικό" ο Ολυμπιακός, επικίνδυνος ο ΠΑΣ
Οι Πειραιώτες είχαν ένα... καυτό τετράλεπτο, όμως ούτε ο Πίνο στο 11', ούτε ο Τζιμπούρ στο 12', ούτε και ο Μασάντο στο 15' κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ. Ο Κολομβιανός ήταν άστοχος, ο Αλγερινός νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Ταμπάση, ενώ το σουτ του Πορτογάλου έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
Από την άλλη πλευρά, οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Χριστόπουλου είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ με σουτ του Λίλα (4') και του Βίλα (8') που κατέληξαν άουτ, ενώ στο 13' ο Ίλιτς βγήκε μόνος του στην αντεπίθεση, αλλά (κακώς) σταμάτησε τη φάση ο διαιτητής για οφσάιντ.
Οι Γιαννιώτες δεν το έβαλαν κάτω και έπαιξαν στα ίσα τον Ολυμπιακό, τόσο που στο 27'΄έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όμως ο Κοροβέσης δεν κατάφερε να νικήσει τον Μέγιερι στο τετ α τετ.
Ο "τρομοκράτης" έριξε βόμβα (1-0)
Τα λεπτά περνούσαν και όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια δίχως σκορ, αφού και ο Τζιμπούρ (32') και ο Μασάντο (45') έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, όμως τελικά οι "ερυθρόλευκοι" λυτρώθηκαν στις καθυστερήσεις. Ο Γκρέκο εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Ταμπάσης δεν κατάφερε να μπλοκάρει και ο Τζιμπούρ πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Τη στιγμή που υπήρχε τηλεφώνημα για βόμβα στο "Καραϊσκάκης", ο "τρομοκράτης" χτύπησε...
Τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν στο δεύτερο μέρος, αφού ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης και να ψάχνει το 2-0, ενώ ο ΠΑΣ κρατούσε κλειστούς τους διαδρόμους και ήταν έτοιμος να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις. Όσο περνούσε ο χρόνος βέβαια, τόσο πιο επιθετικός και απειλητικός γινόταν ο ΠΑΣ. Τα σουτ των Γεωργίου (58') και Βίλα (61') μπορεί να κατέληξαν άουτ, όμως ήταν η τρανή απόδειξη πως οι φιλοξενούμενοι δεν αστειεύονται, ιδιαίτερα σ' ένα ματς που η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν ευάλωτη και έκανε πολλά λάθη.
Άλλο ένα γκολ από τα Αλγέρι (2-0)
Στο 65' ο Αντώνης Νικοπολίδης αποφάσισε να βάλει τον Ιμπαγάσα στη θέση του Γκρέκο, προκειμένου να βελτιώσει την κυκλοφορία της μπάλας για την ομάδα του και δεν άργησε να δικαιωθεί. Τρία λεπτά μετά την είσοδό του (68'), ο Ιμπαγάσα έβγαλε ωραία ασίστ για τον Αμπντούν και εκείνος με σουτ εντός περιοχής, έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Ταμπάση και έγραψε το 2-0 για την ομάδα του. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να "καθαρίζει" το ματς.
Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού ο μεν Ολυμπιακός διατηρούσε τον έλεγχο, ενώ ο δε ΠΑΣ έμοιαζε να είχε συμβιβαστεί με την ήττα. Στο 82' οι φιλοξενούμενοι ήταν έτοιμοι να ξαναμπούν στο ματς, όταν ο Μέγιερι καθυστέρησε να διώξει την μπάλα και ο Γιάκος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το ολέθριο λάθος του Ούγγρου. Οι Γιαννιώτες ζήτησαν πέναλτι, αφού θεωρούν πως ο πορτιέρο του Ολυμπιακού χτύπησε τον Γιάκο, στην προσπάθεια να διώξει την μπάλα. Αν δινόταν το πέναλτι, όλα θα ήταν διαφορετικά. Στο 92' ο Ιμπαγάσα παραλίγο να χριστεί σκόρερ, όμως το σκαφτό του σουτ έδιωξε πάνω στη γραμμή αμυντικός του ΠΑΣ και το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

MVP της αναμέτρησης

Ο Αμπντούν επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και το απέδειξε ειδικά στο πρώτο μέρος, αφού ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους αντιπάλους. Εξίσου καλός ο Ιμπαγάσα που μπήκε στο 65' και πρόλαβε να δώσει ασίστ, ενώ θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ στις καθυστερήσεις.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ταμπάσης μπορεί να ξεκίνησε καλά σώζοντας αρκετές φορές την ομάδα του, όμως έχει ευθύνη και στα δύο γκολ του Ολυμπιακού. Στο πρώτο δεν μπλόκαρε την μπάλα και έδωσε ουσιαστικά ασίστ στον Τζιμπούρ, ενώ το δεύτερο το δέχτηκε στην κλειστή γωνία.

Στατιστικά αγώνα

2Γκολ0
1Ασίστ0
20Τελικές Προσπάθειες5
10Σουτ εντός μεγάλης περιοχής1
9Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής4
1Κεφαλιές0
1Αποκρούσεις11
7Επεμβάσεις37
28Κλεψίματα29
11Φάουλ19
3Οφσάιντ3
14Κόρνερ2
60Λάθη57
15/47Γεμίσματα4/11


sport24


Νικοπολίδης: "Κόλλησε το στομάχι μου από το άγχος"


Ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν ξέρει αν θα διατηρηθεί στο πόστο του τεχνικού ηγέτη της ομάδας, αλλά εξέφρασε τη σιγουριά του πως κάποια στιγμή θα γίνει πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού. Πως χαρακτήρισε την εμπειρία που βίωσε. Το ευχαριστώ στον Μαρινάκη.
"Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες. Όχι μόνο σε αυτούς που αγωνίστηκαν, αλλά και σε όσους βρέθηκαν στον πάγκο, αλλά και σε αυτούς που ήταν μαζί μας στην αποστολή. Ήμασταν όλοι μαζί σαν μία οικογένεια. Πιστεύω πως κάναμε μία νέα αρχή. Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τον πρόεδρο μας, που μου έδωσε την ευκαιρία να κοουτσάρω έναν τόσο μεγάλο σύλλογο σε ένα παιχνίδι. Ήταν μία τρομερή εμπειρία για μένα. Έχει κολλήσει το στομάχι μου από το άγχος! Δεν μπορώ να κρυφτώ!
Είναι δύσκολο μέσα σε μία ημέρα να κάνεις πολλά πράγματα. Προσπαθήσαμε να περάσουμε ορισμένα στοιχεία, τα οποία σε πολλούς παίκτες είναι γνωστά, όπως η κατοχή μπάλας και το πρέσινγκ. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν στις εντολές μου. Πρεσάραμε τον αντίπαλο, δημιουργήσαμε φάσεις από το πρέσινγκ και την κατοχή μπάλας. Βέβαια, σταθήκαμε τυχεροί στο πρώτο γκολ και για τον τρόπο με τον οποίο μπήκε, αλλά και από το λεπτό στο οποίο σημειώθηκε. Είχαμε ρυθμό και πιέσαμε. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που θέλουμε να έχουμε στην ομάδα μας".
Για τη χρησιμοποίηση του Μασάντο στον άξονα και τους δύο δημιουργικούς μέσους στην τριάδα των χαφ: "Δεν παίξαμε με έναν αμυντικό χαφ, αλλά με δύο. Ο Μασάντο έπαιξε δίπλα στον Μανιάτη και είχε εντολή να πρεσάρει ψηλά τον αντίπαλο, για αυτό και φαινόταν μόνος του ο Μανιάτης στο κέντρο. Είναι δύσκολο να δουλέψεις μέσα σε μία ημέρα τον συντονισμό όλων των παικτών μεταξύ τους στο θέμα του πρέσινγκ, του επιθετικού πρέσινγκ που θέλουμε να περάσουμε. Θα κρατήσω τα θετικά στοιχεία. Είχαμε ευκαιρίες για να βάλουμε γκολ έπειτα από κλέψιμο της μπάλας. Είδαμε τις αδυναμίες μας και θα τις διορθώσουμε σιγά-σιγά".
Για το αν είναι έτοιμος να αναλάβει το χρίσμα του πρώτου προπονητή, σε περίπτωση που επιλεγεί από τη διοίκηση: "Είμαι έτοιμος, αν και υπάρχει ανησυχία και μεγάλη πίεση, όταν βρίσκεσαι σε μία τέτοια ομάδα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, δέκα χρόνια πριν όταν και ήρθα ως παίκτης στον Ολυμπιακό, πως μου είχαν πει ένα πράγμα: οι δύο θέσεις που "καίνε" στον Ολυμπιακό είναι αυτή του τερματοφύλακα και του προπονητή! Ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Ο Ολυμπιακός μπορεί να ψάξει για προπονητή. Η απόφαση είναι της διοίκησης και του προέδρου. Απλά εμείς προετοιμάσαμε τον σημερινό αγώνα και σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι".
Για το πότε είχε μεγαλύτερο άγχος: στο ντεμπούτο του ως παίκτης στον Ολυμπιακό ή ως προπονητής: "Απόψε είχα περισσότερο άγχος. Είναι μία τελείως διαφορετική θέση. Ως παίκτης είχα διεθνή εμπειρία και δεν ήταν τόσο δύσκολο. Αλλά είναι ένα τελείως διαφορετικό πράγμα να είσαι προπονητής. Πιστεύω, όμως, μπορώ να τα καταφέρω".
Για τους Μασάντο και Ιμπαγάσα και τον τρόπο χρησιμοποίησής τους: "Αυτό είναι το σκεπτικό μας για τους δύο παίκτες και τη θέση που πρέπει να παίζουν. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το πώς θα αξιοποιήσεις έναν παίκτη σε κάθε παιχνίδι, αλλά νομίζω πως αυτή η θέση στον Μασάντο είναι ιδανική (σ.σ. δίπλα στον αμυντικό χαφ ως οκτάρι), αν και μπορεί να παίξει ακόμα σε δύο-τρεις θέσεις στη μεσαία γραμμή. Ο "Κάνιο" είναι σημαντικός παίκτης για μας, αλλά προέρχεται από τραυματισμό και αυτό που έχει σημασία είναι να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε είναι την πίεση και τον ενθουσιασμό που είχαμε στο παιχνίδι μας".
Για το αν αισθάνεται έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της ομάδας: "Ας μην μιλήσουμε υποθετικά. Δεν ξέρω αν θα είμαι εδώ αύριο, καθώς ο Ολυμπιακός μπορεί να ψάξει προπονητή. Είμαστε υποχρεωμένοι να ετοιμάσουμε το επόμενο παιχνίδι. Η φιλοδοξία μου είναι να γίνω προπονητής. Κάνω μία νέα αρχή, αλλά δεν φοβάμαι. Ξέρω τον Ολυμπιακό, την ομάδα... Τι ζητάει ο κόσμος, τι είναι αυτό που τον ενθουσιάζει. Νομίζω πως μπορώ να τα καταφέρω. Δεν ξέρω ακόμα τι θα γίνει, αλλά είμαι σίγουρος πως κάποια στιγμή θα είμαι πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού".
Για τον ΠΑΣ Γιάννινα: "Ο ΠΑΣ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Α' Εθνικής. Σήμερα είχε ελλείψεις και νομίζω πως θα ήταν πιο δυνατός. Έλειπε και ο Πάντος, τον οποίο υπολογίζαμε πολύ (σ.σ. γέλια). Εντάξει, πλάκα κάνω για τον Τάσο, που είναι φίλος μου. Ο ΠΑΣ έχει μία πολύ καλή ομάδα, μας δυσκόλεψε, και μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ. Πιστεύω πως μπορεί να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα και μακάρι να τα καταφέρει".
Για τη γεύση που του άφησε η συνεργασία του με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ: "Θέλω να τον ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε και για το γεγονός πως με δέχθηκε στην ομάδα. Έκανα τα πρώτα μου προπονητικά βήματα δίπλα του. Είδα πως λειτουργεί η ομάδα από τη θέση του προπονητή, πώς στήνεται μία προπόνηση, και μπήκα στην προπονητική διαδικασία. Ήταν πραγματικά μία μεγάλη εμπειρία για μένα και τον ευχαριστώ. Η δουλειά του προπονητή είναι πολύ δύσκολη. Σήμερα είσαι, αύριο ίσως όχι. Εξαρτάσαι από τις νίκες, τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις της ομάδας. Από αυτά τα στοιχεία κρίνεσαι. Δεν είναι ποτέ ευχάριστο όταν αποχωρεί ένας προπονητής. Μέσα στην προπονητική διεργασία με βοήθησε πολύ να βάλω τα πράγματα σε τάξη. Ήταν η πρώτη μου προπονητική εμπειρία".

Χριστόπουλος: "Μας λείπει η λεπτομέρεια"

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του στο "Γ. Καραϊσκάκης" εμφανίστηκε ο Γιάννης Χριστόπουλος, τονίζοντας πως αυτό που λείπει από τον ΠΑΣ είναι η λεπτομέρεια.

Για την εικόνα του αγώνα με τον Ολυμπιακό: "Σήμερα είχαμε ένα πολύ δύσκολο έργο απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο και δυνατό αντίπαλο. Η ομάδα μας μπήκε καλά στο πρώτο μέρος και ήταν ικανοποιητική η εμφάνισή μας. Κάναμε κάποια λάθη και δώσαμε ευκαιρίες στον Ολυμπιακό, αλλά και είχαμε προϋποθέσεις για φάσεις και ευκαιρίες. Το πρώτο γκολ το δεχθήκαμε σε μία δύσκολη στιγμή.
Στο δεύτερο μέρος δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο στο πρώτο, με αποκορύφωμα τα τελευταία δέκα λεπτά, όταν και υπήρξε χαλαρότητα στην τακτική και τη συγκέντρωση που είχαμε στο παιχνίδι μας. Φυσικά και δεν είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αλλά είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των νεαρών παικτών που πήραν απόψε την ευκαιρία. Σήμερα ήταν ευκαιρία για αρκετά νέα παιδιά να κερδίσουν πολύτιμες εμπειρίες. Έχουμε μπροστά μας δύσκολα ματς. Συνεχίζουμε".
Για το λάθος του Ταμπάση στη φάση του πρώτου γκολ: "Όλα τα παιδιά σε όλες τις γραμμές προσπάθησαν. Ο Ταμπάσης είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας, πιστεύουμε σε αυτόν, και έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είχε μία άτυχη στιγμή και έτυχε να πληρώσουμε το δικό του λάθος. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση του Μπάμπη".
Για την αλλαγή του Οικονόμου: "Ο Οικονόμου ένιωσε μία κόπωση στο ημίχρονο. Ήταν αναγκαστική η αλλαγή του".
Για την αποχώρηση του Λεονάρντο Ζαρντίμ από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού: "Δεν θα ήθελα να σχολιάσω την αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό. Ήταν να παίξουμε με τον Παναθηναϊκό και άλλαξε προπονητή. Με τον Ολυμπιακό πάλι άλλαξε ο τεχνικός. Είχαμε αυτήν την ατυχία και στα δύο παιχνίδια. Είναι δύσκολο να ετοιμάσεις έναν αγώνα με νέο προπονητή, καθώς δεν ξέρεις τι μπορείς να συναντήσεις. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Αντώνη αν συνεχίσει. Ο Ολυμπιακός θα βρει τον δρόμο του".
Για το πέναλτι που ζητά ο ΠΑΣ λίγο πριν το τέλος του αγώνα: "Δεν θέλω να σχολιάζω τις διαιτητικές αποφάσεις. Άνθρωποι είμαστε όλοι και κάνουμε λάθη. Θέλω να ξαναδώ τη φάση. Αν ήταν πέναλτι, κρίμα που δεν δόθηκε".
Το τι τύχη θα είχε η ομάδα του με τον Ζαρντίμ στον πάγκο του Ολυμπιακού: "Δεν ξέρω ποιά θα ήταν η τύχη με τον Ζαρντίμ. Εμείς είχαμε δουλέψει πάνω στον Ολυμπιακό του Ζαρντίμ και τα χαρακτηριστικά της αντίπαλης ομάδας με τον συγκεκριμένο προπονητή. Σήμερα έπρεπε να μαντέψουμε κάποια πράγματα. Δεν ξέραμε τι θα συναντήσουμε, ενώ έπρεπε να κάνουμε και κάποιες αλλαγές κατά τη διάρκεια του αγώνα".
Τις αλλαγές που διέγνωσε στον Ολυμπιακό: "Θα μου επιτρέψετε να το κρατήσω για εμάς, δεν θέλω να σχολιάζω συναδέλφους. Ότι στην τριάδα του άξονα είχε πιο δημιουργικούς χαφ είναι, πάντως, μία αλλαγή".
Τους στόχους του ΠΑΣ Γιάννινα: "Εμείς διανύουμε μία δύσκολη χρονιά. Έχουμε μεγάλες και πολλές δυσκολίες. Στόχος μας να είναι να κρατηθούμε στην πρώτη κατηγορία και να αναδείξουμε νέους παίκτες. Σε κάθε ματς, βέβαια, κατεβαίνουμε για να νικήσουμε. Ο πρωταθλητισμός στηρίζεται στην λεπτομέρεια. Εμάς μας λείπει η λεπτομέρεια που θα μας δώσει άλλη ώθηση".

Τζιμπούρ: "Στο χέρι του Ολυμπιακού να μείνω"


Ο Ραφίκ Τζιμπούρ πέταξε το μπαλάκι στην διοίκηση σχετικά με την παραμονή του στην ομάδα του, τονίζοντας πως είναι στο χέρι της να ανανεωθεί το συμβόλαιό του. "Έπρεπε κάτι να αλλάξει", είπε για τον Ζαρντίμ. Τι λένε στον Πειραιά για το σήριαλ Τζιμπούρ. Όλο το ρεπορτάζ στο Sport24.gr.
"Κάτι έπρεπε να αλλάξει", ήταν μεταξύ άλλων η απάντηση του Ραφίκ Τζιμπούρ σχετικά με την απομάκρυνση του Λεονάρντο Ζαρντίμ από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Όσο για το τι άλλαξε, ο Αλγερινός ήταν ξεκάθαρος: "Το σύστημα. Πιέζουμε πιο ψηλά".
Ο "τρομοκράτης" των "ερυθρολεύκων" που σκόραρε για ακόμη ένα ματς, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του για την ανανέωση του συμβολαίου του, η οποία έχει μετατραπεί σε σήριαλ, κάτι που ούτε ο ίδιος το θέλει όπως διευκρίνισε. "Θέλω να καθαρίσω το μυαλό μου", ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα. Αναλυτικά:
λλαγή του προπονητή, αλλά ο Ολυμπιακός έπρεπε να αλλάξει επίπεδο στο παιχνίδι του".
Για τον Αντώνη Νικοπολίδη και το γεγονός πως τους λείπει η εμπειρία:"Ο Νικοπολίδης είναι πολλά χρόνια στην ομάδα. Όταν είχα έρθω εγώ τον είχα βρει εδώ. Γνωρίζει την φιλοσοφία που πρέπει να έχει η ομάδα. Δεν έχει πολλή σημασία που δεν είναι έμπειρος".
"Να τελειώνουμε με την ανανέωση, να καθαρίσει το μυαλό μου'
Για την ανανέωση του συμβολαίου του:"Δεν μπορώ να πω πάρα πολλά γι' αυτό το θέμα. Είμαι χαρούμενος που είμαι στον Ολυμπιακό. Είναι και για μένα δύσκολο να διατηρείται πολύ καιρό αυτό το θέμα και θέλω και εγώ να τελειώνει για να καθαρίσω το μυαλό μου και να μην το σκέφτομαι. Ο Ολυμπιακός ξέρει τι θέλω και είναι στο χέρι του να αποφασίσει".
Για το τι έχει αλλάξει στο παιχνίδι με τον Νικοπολίδη: "Αυτό που έχει αλλάξει είναι η τακτική και το σύστημα της ομάδας να παίζουμε ψηλά και μέσα απ' αυτό έρχεται και η διάθεση".

Τι λένε από τον Ολυμπιακό

Ενδιαφέρον πάντως έχει και τι λένε στον Πειραιά για την ανανέωση του Ραφίκ Τζιμπούρ, αφού στην ουσία ο Αλγερινός είπε πως θέλει να μείνει αλλά περιμένει την ΠΑΕ. Στην πραγματικότητα περιμένει να ικανοποιηθεί η πρότασή του να μείνει δηλαδή με 1.800.000 ευρώ το χρόνο.
Στον Ολυμπιακό λοιπόν δεν έχουν κρύψει ποτέ πως επιθυμούν την παραμονή του "τρομοκράτη" και μιλούν με τα καλύτερα λόγια τόσο για την αγωνιστική του συμπεριφορά, όσο και για τον χαρακτήρα του και όσα έχει προσφέρει στην ομάδα του Πειραιά.
Από 'κει και πέρα, τα 1.800.000 ευρώ που ζητάει ο Αλγερινός κρίνονται πολλά κι αν του γίνει το χατίρι, σκεφτείτε σε πόσες σκέψεις θα μπει ο Μήτρογλου, ο Χολέμπας (που μόλις ανανέωσε) και άλλοι συμπαίκτες του που παίρνουν πολύ λιγότερα χρήματα. Είναι θέμα ισορροπιών...
Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως θα πρέπει και ο "τρομοκράτης" να ρίξει τις απαιτήσεις του, να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και ο γάμος δεν θα αργήσει να πραγματοποιηθεί. Άλλωστε θέλει και η νύφη και ο γαμπρός. Φτάνει να το δείξουν και με πράξεις...

Μασάντο: "Ευχαριστώ τον Νικοπολίδη..."


Ο Πάουλο Μασάντο αρνήθηκε να μιλήσει για τη φυγή του Λεονάρντο Ζαρντίμ και ευχαρίστησε τον Αντώνη Νικοπολίδη που τον έβαλε να παίξει στην φυσική του θέση. Τι είπε ο Ιμπαγάσα.
Μπορεί αν είναι συμπατριώτες, όμως ο Πάουλο Μασάντο προτίμησε να μην αναφερθεί για την απομάκρυνση του Λεονάρντο Ζαρντίμ από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.
Αντίθετα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αντώνη Νικοπολίδη για το γεγονός πως τον έβαλε να παίξει στη θέση που ξέρει καλύτερα και όχι στα πλάγια.
"Δεν ωφελεί σε τίποτα να μιλάμε για την αλλαγή του προπονητή. Από εκεί και πέρα, πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα από τώρα και στο εξής. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι αυτή είναι η φυσική μου θέση, εκεί θέλω να παίζω και θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή που με χρησιμοποίησε εκεί.
Θέλαμε σήμερα να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο, θέλαμε να δείξουμε ότι μπορούμε να μπούμε δυνατά και προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό", υπογράμμισε ο Πορτογάλος μέσος.
Αριέλ Ιμπαγάσα: "Μόνο μία προπόνηση και ένα παιχνίδι έχουν περάσει. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που χρειάζονται βελτίωση. Είναι ο Νικοπολίδης προπονητής και ξεκινάει ένα νέο στάδιο. Όλοι θα πρέπει να δουλέψουμε για το καλό της ομάδας. Σήμερα το σχέδιό μας ήταν αν βγούμε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε γρήγορα ένα γκολ. Ο ΠΑΣ ήταν από τις καλύτερες ομάδες που πέρασαν από το Καραϊσκάκη.
Πιστεύω ότι έπαιξε ένα καλό ματς, αμύνθηκε και επιτέθηκε πολύ καλά. Για αυτό τον λόγο πιστεύω ότι κι εμείς χρειαζόμαστε βελτίωση. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιστροφή μου. Σε κανέναν δεν αρέσει να είναι τραυματίας. Είμαι χαρούμενος που έπαιξα. Θα προσπαθήσω να δουλέψω. Είναι πολύ σημαντικό με τον καινούριο προπονητή, να κάνουμε πολύ σκληρή δουλειά".

Αστυνομία και σκυλιά "χτένισαν" το "Καραϊσκάκης"

Το τηλεφώνημα για βόμβα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" έφερε αναστάτωση στις τάξεις της αστυνομίας, που "χτένισε" το φαληρικό γήπεδο, λόγω της ιδιαίτερης ημέρας.
Η σημερινή μέρα ήταν ιδιαίτερη και δύσκολη για την ελληνική αστυνομία, αφού το πρωί της Κυριακής εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός σε εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι, ενώ συνεχίστηκε με τηλεφώνημα για βόμβα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Όπως είναι φυσικό, η απειλή για το φαληρικό γήπεδο προκάλεσε αναστάτωση στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ και η αντίδραση ήταν άμεση.
Το τηλεφώνημα έγινε στις εφημερίδες "Ελευθεροτυπία" και "Real News" και στην αστυνομία και οι φαρσέρ δώσανε 50 λεπτά περιθώριο. Ο χρόνος πέρασε, όμως μέχρι τότε η αστυνομία είχε "οργώσει" το "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Συγκεκριμένα, πυροτεχνουργοί και σκυλιά της αστυνομίας έψαξαν σε όλα τα καταστήματα, σε κάδους, στα αποδυτήρια και σε όλα τα πιθανά σημεία για να διαπιστώσουν πως τελικά δεν υπάρχει βόμβα και το τηλεφώνημα ήταν φάρσα.
*Η φωτογραφία είναι αρχείου

Πήγε στα αποδυτήρια για τον Νικοπολίδη ο Σ. Κόκκαλης

Ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν ξεχνά τον Ολυμπιακό και πήγε να στηρίξει τον Αντώνη Νικοπολίδη, καθώς το θεωρεί δικό του παιδί.
Μπορεί να μην είναι πλέον ο μεγαλομέτοχος και ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, όμως ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν, είναι και παραμένει ένας πραγματικός φίλαθλος της ομάδας του Πειραιά.
Σε κάθε ευκαιρία άλλωστε δίνει το παρών στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης και βλέπει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα που έχει πάντα μέσα στην καρδιά του.
Τη φετινή σεζόν τον είχαμε δει στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Άρσεναλ, ενώ έδωσε το παρών και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς το θεώρησε ειδικό και ξεχωριστό παιχνίδι για ένα δικό του παιδί. Τον Αντώνη Νικοπολίδη.
Ο πρώην πρόεδρος της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ ήταν αυτός που είχε φέρει τον Αντώνη Νικοπολίδη στον Πειραιά από την Παιανία και έχει μια εξαιρετική σχέση μαζί του. Μια σχέση γεμάτη αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμό που δεν φαίνεται μονάχα στα λόγια αλλά και στις πράξεις.
Τρανό παράδειγμα η επίσκεψη του Σωκράτη Κόκκαλη στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού πριν από το ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, στο οποίο ο πρώην τερματοφύλακας θα έκανε ντεμπούτο ως πρώτος προπονητής. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα σταδιοδρομία του Αντώνη Νικοπολίδη, ενώ συνομίλησε και με ποδοσφαιριστές της ομάδας.
Αν μη τι άλλο ήταν μια κίνηση που μας θύμισε Σωκράτη Κόκκαλη από τα παλιά και έδειξε πως ποτέ δεν ξεχνά την ομάδα και τα δικά του παιδιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Football Highlights